7 tips voor een heerlijke vakantie op Corfu

//7 tips voor een heerlijke vakantie op Corfu

Griekenland stikt van de heerlijke, relaxte vakantiebestemmingen. Met de talloze eilandjes en vele bezienswaardigheden is het een super fijn land om lekker naartoe te gaan. Ieder eiland is weer net even anders, waardoor Griekenland niet snel gaat vervelen.

Corfu is zo’n eiland, waar je je prima een paar weken kunt vermaken. Er is veel te zien en te doen. Daarnaast heb je er heerlijke stranden, kun je lekker uitgaan en genieten van de Griekse cuisine. Wat wil je nog meer?

Bovendien kun je er rechtstreeks naartoe vliegen, en vervolgens een auto huren waarmee je het eiland kunt gaan verkennen. Hieronder 7 tips voor je vakantie op Corfu, in volstrekt willekeurige volgorde:

Kerkyra

Kerkyra (Corfu-stad) is de hoofdstad van Corfu en met zo’n 40.000 inwoners een behoorlijke plaats. De stad heeft talloze prachtige gebouwen en interessante bezienswaardigheden, waaronder een orthodoxe kathedraal, een archeologisch museum en twee mooie Venetiaanse vestigingen. Daarnaast is de stad een uitvalsbasis voor boot-tripjes naar andere eilanden en het vaste land. Je kunt heerlijk door de straatjes en over de pleinen dwalen en genieten van de ontspannen sfeer.

Paleokastritsa

Ben je een liefhebber van kleine strandjes en mooie uitzichten, dan is Paleokastritsa de place to be. De azuurblauwe zee, prachtige natuur en een idyllisch dorpje maken het een absolute aanrader.

Pantokrator

Heb je zin in avontuur, dan kun je ook op Corfu terecht. Zo kun je met een jeep de Pantokrator beklimmen. Het is met 906 meter de hoogste berg van Corfu. De smalle zandweggetjes, haarspeldbochten en tegenliggers maken het super spannend. Is dat niet actief genoeg voor je, dan kunt je ook per fiets de berg bedwingen.

Angelokastro

Het 13e eeuwse kasteel Angelokastro (het kasteel van de engelen) is gebouwd op een steile rots. Om de kasteelruïne te bezoeken zul je een pittige klim moeten maken. Het is wel zeer de moeite waard, want het uitzicht vanaf de top is adembenemend. Heb je de top gehaald, dan kun je bij een taverne aldaar iets drinken.

Achilleion

De Oostenrijkse keizerin Sissi was gek op Corfu. Ze ging zo graag naar het eiland dat ze er tussen 1889 en 1892 een zomerverblijf liet bouwen, waar ze dus ook geregeld te vinden was. Helaas heeft ze er niet lang van kunnen genieten. Zes jaar na de bouw van het kasteel werd ze in Genève vermoord.

Agios Gordios

Het super leuke kustplaatsje Agios Gordios is een absolute aanrader. Het knusse plaatsje ligt pal aan het strand in een prachtige baai. Je hebt er veel leuke bars en restaurantjes.

Gouvia

Gouvia is de grootste havenstad van het eiland. In de haven ligt het vol met zeilboten. In het levendige centrum stikt het van de souvenirwinkeltjes, restaurants, tavernes, bars en terrasjes. Bij de pier op het kleine kiezelstrand vlakbij de jachthaven Kontokali kun je een klein bootje huren.

 

Dit zijn nog maar een paar tips voor uitstapjes op het prachtige eiland Corfu, om je alvast wat voorpret te geven. Er is ontzettend veel meer te zien, te doen en te ontdekken. Corfu staat garant voor een heerlijke, ontspannen vakantie!

2019-01-17T12:47:50+00:00