8 bijzondere wintersportbestemmingen

//8 bijzondere wintersportbestemmingen

8 bijzondere wintersportbestemmingen

De Nederlanders zijn over het algemeen gek op wintersport, jaarlijks vertrekken er dan ook grote aantallen wintersporters naar landen als Zwitserland, Frankrijk of Oostenrijk. Dit zijn bekendste skilanden in Europa, maar ook Noord-Amerika is erg in trek. Landen als de Verenigde Staten en Canada ontvangen steeds meer Europeanen. Maar er zijn meer landen waar de wintersporter goed tot zijn trekken kan komen, het zal landen waaraan niet snel gedacht zal worden, maar niet minder leuk zijn om te bezoeken. Kies voor het avontuur en bekijk hieronder de acht bijzonderste winterbestemmingen ter wereld!

Pakistan

Geloof het of niet, maar wintersporten in Pakistan is een mogelijkheid. Al jarenlang zijn de Pakistanen bezig met het realiseren van een wintersportgebied. Tegenwoordig is dit gebied beschikbaar voor iedereen, zo ook voor toeristen. Het skigebied in Pakistan beschikt over een aantal skiliften en een luxe hotel met uitzicht over de pistes.

Australië

Wie denkt aan Australië zal denken aan de kangoeroes, Sydney en de Great Barrier Reef. Vrijwel nooit zien wij vakantiefoto’s uit dit land voorbijkomen met op de achtergrond een skipiste. Toch kan jij tijdens de Australische wintermaanden gaan skiën en snowboarden in dit land, dat is overigens tussen juli en oktober. De skigebieden liggen in het zuiden van het land, het bekendste skigebied van Australië is Perisher. Om te kunnen vergelijken, er staan hier vijftig skiliften voor de wintersporters klaar.

Nieuw-Zeeland

Wij kennen Nieuw-Zeeland natuurlijk als het land van de bergen, niet voor niets is dit land al menig keer de locatie geweest voor bekende films en series. Ook in Nieuw-Zeeland kennen ze een winterseizoen, waardoor het een geweldige winterbestemming is. Wintersporten kan op het Noordereiland, maar ook op het Zuidereiland. Het bekendste skigebied in Nieuw-Zeeland is Queenstown.

Turkije

Het zal menig lezer verbazen, maar ook in het populaire Turkije kan geskied en gesnowboard worden. Het wintersportseizoen loopt in dit land van december tot april. Het bekende skigebied Uluda is gemakkelijk bereikbaar, aangezien dit gebied op slechts anderhalf uur rijden van de wereldstad Istanbul ligt. Een ander bekend skigebied is Saklikent, deze pistes liggen op een uurtje rijden van de badplaats Antalya.

Marokko

Marokko beschikt over een tweetal skigebieden, eentje in de buurt van Fez (Mischliffen) en één nabij Marrakesh (Oukaïmden). Het skigebied Mischliffen heeft tussen januari en februari een grote kans op sneeuw en er kan altijd nog een mooi uitstapje worden gemaakt naar de stad Fez. Maar het skigebied Oukaïmden is het meest bekend, mede vanwege zijn fantastische ligging.

Libanon

Dit land beschikt over maar liefst zes verschillende skigebieden, welke goed worden onderhouden. Er zijn in Libanon voor elk niveau pistes te vinden. De beste tijd om voor een wintersportvakantie af te reizen naar dit land is tussen december en april. Het bekendste en grootste skigebied is Mzaar, wat op slechts één uur afstand van de grote stad Beiroet ligt.

China

De Chinezen hebben de laatste jaren echt het wintersporten ontdekt, de populariteit is dan ook drastisch toegenomen. Met name het skigebied Yabuli Ski Resort is erg in trek, het is dan ook het allergrootste skigebied van dit land. Dit skigebied ligt op een afstand van tweehonderd kilometer van Harbin. De beste tijd om te gaan wintersporten in China is tussen november en maart.

Japan

Wil jij gaan wintersporten in een Aziatisch land, dan is Japan misschien wel de beste locatie. De Japanners zijn gek op skiën, waardoor er ook verschillende skigebieden zijn te vinden. In Tokyo kunnen excursies naar de skipistes worden geboekt, welke op slechts anderhalf uur rijden van deze wereldstad liggen.

2017-12-19T17:22:18+00:00