Adelaide beaches

//Adelaide beaches

Als je aan Australie denkt dan denken de meeste mensen gelijk aan Sydney en Melbourne maar niet zo gauw aan Adelaide.

Dat had ik tenminste toen ik bezig was om naar Australie te gaan. Het bleek dat ik geen keus had, wilde ik naar de het grote Australie dan was Adelaide de enige keus. Nou ben ik opgegroeid in Amsterdam wat een wereldstad is en daarna heb ik een tijd in Zurich gewoon wat ook vrij internationaal is dus ik had mijn bedenkingen maar wat ben ik blij dat ik hier terecht ben gekomen!

Adelaide is met ongeveer 1.2 miljoen inwoners niet heel groot naar Australische maatstaven en het centrum is niet supergroot, ze noemen het de stad van 20 minuten, wat betekent dat je overal binnen 20 minuten kan zijn. En dat is werkelijk waar als je een auto hebt. Australie is sowieso een land waar een auto heel handig is. Maar om even verder te gaan met de 20 minuten quote, je kan dus vanaf het centrum binnen 20 minuten op het strand zijn of in de hills zijn.

Qua stranden is er veel keus, je hebt onder andere Glenelg beach wat vanaf het centrum met de tram te bereiken is. Glenelg is populair onder de lokale bevolking, het is een prachtig strand met winkels en eettentjes. Ik kom er niet vaak maar dat is omdat het vrij bekend is en alles is dan ook iets prijziger dan andere stranden, het kan lastig zijn om te parkeren en je betaald er ook nog voor. Anders dan Henley beach wat tot nu toe mijn favoriet is, omdat het werkelijk een prachtig strand met fijn zand en een immens blauwe oceaan. Het niet zo druk als Glenelg dus genoeg ruimte maar toch zijn er genoeg strandtentjes in de buurt waar je heerlijk kan eten en drinken. Er zijn veel gratis parkeerplekken en zelf iets dichterbij dan Glenelg beach. Verder heb je nog Aldinga beach waar je met je auto het strand op kan rijden, Semaphore beach en Grange beach wat qua afstand het verst weg is vanaf het centrum van Adelaide.

Naar alle stranden toe kan je gebuik maken van het ov maar dit is niet zo consistent als in Nederland, bussen zijn vaak te laat of komen helemaal niet opdagen. De website adelaide metro en dan specifiek de pagina real time arrivals is een beetje vergelijkbaar met 9292ov.nl. Hiermee kan je bekijken of je bus optijd is. Wat ik zelf vaak doe als ik me niet druk wil maken of parkeren of een drankje teveel is gebruik maken van Uber, als je met meerdere mensen bent dan scheelt het vaak niet veel van wat je kwijt zou zijn aan het ov.

2017-12-19T17:42:23+00:00