Ardèche, zonnig hart van Frankrijk

/Ardèche, zonnig hart van Frankrijk
Ardèche, zonnig hart van Frankrijk 2018-05-02T08:06:31+00:00

Ardèche, zonnig hart van Frankrijk

De Ardèche is een streek die veel bezoekers trekt. Zeker in het hoogseizoen doe je er goed aan om een vakantie naar de Ardèche ver van te voren te boeken. Om te voorkomen dat je naast het net vist. Er is wel een groot aanbod aan hotels, chambre d’hôtes, appartementen, campings en vakantiehuizen, maar er is ook een groot aanbod van liefhebbers hiervoor. De Ardèche ligt in het zonnige zuidoosten van Frankrijk en je moet met de auto vanaf Utrecht zo’n 1000 kilometer afleggen om er te komen. Zeker in de zomer kun je er vrij zeker van zijn dat je tijdens je vakantie in deze Franse streek goed weer zult treffen. Mooi zonnig met weinig regen.

Bezienswaardigheden van de Ardèche

Veel van de recreatiemogelijkheden in de Ardèche zijn gecentreerd langs de gelijknamige rivier die door het departement stroomt. Op veel plaatsen lijkt het water van de rivier wel turkoois te zijn. Het groenblauwe water werkt aantrekkelijk op de vele waterliefhebbers die er in rondzwemmen of op ronddobberen in een kajak, op een luchtbed of een vlot.

Naast de rivier heeft de streek nog meer bezienswaardigheden natuurlijk. Denk hierbij aan de mooie, middeleeuwse dorpen Soyons en Vögué. Of aan één van de vele vulkanische kuuroorden die de streek rijk is. Een relatief nieuwe, maar ook heel leuke bezienswaardigheid is de krokodillenboerderij in Pierrelatte.

Natuurlijke bezienswaardigheden Ardèche

Een vakantie in de Ardèche is niet af zonder ook een bezoek te brengen aan de Gorges de l’Ardèche. Een kloof die in het zuiden van het departement door de rivier is uitgesleten in de grillige rotsen. Aan het begin van de kloof vormt de 34 meter hoge Pont d’Arc een niet minder druk bezochte bezienswaardigheid.

Tot slot kun je tijdens een vakantie in de Ardèche nog één van de vele grotten gaan bekijken en prachtige wandel of mountainbike tochten maken door de vele natuurparken, bergen en bossen die het gebied rijk is.

–