Athene, Griekse oudheid ‘all over’

/Athene, Griekse oudheid ‘all over’
Athene, Griekse oudheid ‘all over’ 2017-12-19T08:07:53+00:00

Athene, Griekse oudheid 'all over'

Athene is met miljoenen inwoners veruit de grootste stad van Griekenland. En het is ook veruit de beroemdste stad van het land. Griekenland wordt wereldwijd gezien als het land of gebied waar in de oudheid de westerse beschaving zoals we die nu nog kennen ontstaan is. Alleen daarom al is Athene een favoriete stad voor een stedentrip.

Wie een korte vakantie naar Athene boekt, boekt in feite een citytrip naar zijn eigen verleden. Athene was al in de oudheid een grote stad. Nog voor de Romeinen het grootste deel van Europa en ook Athene wisten te gaan overheersen speelden de oude Grieken al een grote rol. De democratie zoals je die nu nog op veel plaatsen terugziet kent zijn oorsprong in Athene.

Bezienswaardigheden van Athene

Natuurlijk kun je geen stedentrip naar Athene boeken en maken zonder een bezoek aan de Akropolis gebracht te hebben. Deze platte berg is de plaats waar dé beeldbepalende bezienswaardigheid van de stad op gebouwd is: Het Parthenon. Een tempel die ooit gebouwd is ter ere van de beschermgodin van Athene. Naast deze wereldberoemde tempel zijn het theater van Dionysos en de ruïnes van Olympieion de belangrijkste bezienswaardigheden die nog uit de Griekse Oudheid afkomstig zijn. Zowel dit theater als deze tempel voor Zeus bevinden zich ook op de Akropolis.

Bruisend, modern Athene

Naast het feit dat Athene als ultieme stedentrip of korte vakantiebestemming veel te bieden heeft aan bezienswaardigheden uit de oudheid is het toch ook vooral een moderne stad. De Griekse keuken is er één die je waar voor je geld zal bieden. Zeker als je bedenkt dat Athene een relatief goedkope vakantiebestemming is. In Griekenland zijn bezoeken aan terrassen en restaurants net zo goed betaalbaar als de vele hotels. Voeg daarbij in de lente, de zomer en het een deel van het najaar het warme, droge klimaat. En je hebt een topbestemming voor een topvakantie.