Bezienswaardigheden Londen

/Bezienswaardigheden Londen
Bezienswaardigheden Londen 2017-12-19T08:13:34+00:00

Bezienswaardigheden Londen

Nederlanders gaan steeds vaker op stedentrip en Londen is daarvoor één van de bekendste en populairste bestemmingen van dit moment. Dat is ook niet zo raar, aangezien Londen een groot aantal geweldige bezienswaardigheden en activiteiten heeft klaarstaan voor de bezoekers. De hoofdstad van Engeland is een unieke stad, waar van alles te beleven is. Wandelen door Londen is op zichzelf al bijzonder, zo ziet de toerist de bekende dubbeldekkers, taxi’s en vanzelfsprekend de knalrode telefooncel.

Het verkeer rijdt in Londen aan de linkerkant en dat is dus wennen. Gelukkig staat er op de grond precies welke kant erop gekeken moet worden, zo voorkomt de stad ongelukken met toeristen. Loop een pub binnen en drink een ‘pint’. Daarnaast beschikt Londen over diverse beroemde musea, waar de bezoeker gemakkelijk een dag in kan verdwalen.

Openbaar vervoer in Londen

Er bestaat in de gehele wereld geen stad die lijkt op Londen en dat is maar goed ook. Ga op ontdekkingstocht door deze immens grote Engelse stad. Neem hiervoor een taxi, stap in de dubbeldekker of reis met het moderne metronetwerk. Het is als toerist zijnde mogelijk om een kaartje te kopen voor het totale openbare vervoer van Londen, deze zijn alleen niet geldig voor de taxi.

Oxford Street

Winkelen kan nergens beter in Londen als in Oxford Street. Dit is namelijk de bekendste en grootste winkelstraat van de gehele stad. Oxford Street kent een grote diversiteit aan winkels, van kleine cadeauwinkels tot de grootste warenhuizen van het land. Een must is een bezoek aan het wereldberoemde warenhuis Harrods, deze winkel verkoopt alles wat jij jezelf maar kunt bedenken.

Buckingham Palace

Een van de grotere toeristische trekpleisters van Londen is Buckingham Palace. In dit paleis wonen de Britse Royals. Jaarlijks komen honderdduizenden toeristen naar Buckingham Palace toe om eens een kijkje te nemen bij dit wereldberoemde paleis. Krijg jij de kans om het paleis te bezichtigen, doe dat dan!

Londen Eye

De meeste mensen zijn wel bekend met de Londen Eye. Dit enorme reuzenrad staat gevestigd naast de Theems en komt langs in veel grote bioscoopfilms. Een ritje in de Londen Eye duurt ongeveer dertig munten en geeft de toerist de kans om even rustig te kunnen genieten van een uniek uitzicht over de stad. Het is mogelijk om allereerst online een ticket te kopen voor de Londen Eye, dat scheelt veel wachttijd.

Tower Bridge

De Tower Bridge is vlakbij de Londen Eye te vinden en is een must voor elke bezoeker in Londen. Deze wereldbekende brug is ook bekend van veel films en herbergt veel moois. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken en te komen waar andere niet kunnen komen, absoluut een aanrader.