Brazilië, land van Zuid-Amerikaanse zon

/Brazilië, land van Zuid-Amerikaanse zon
Brazilië, land van Zuid-Amerikaanse zon 2017-12-19T08:16:58+00:00

Brazilië is al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor mensen van over de hele wereld. En dat is niet zo heel vreemd, het land heeft veel voor toeristen in petto. Ten eerste staat de ligging vlak onder de evenaar garant voor een prettig klimaat. Wanneer je daarbij optelt de prachtige natuur, de relaxte sfeer en de vele bezienswaardigheden dan heb je alle ingrediënten voor een topvakantie bij elkaar. Een goedkope vakantie naar Brazilië boeken is niet moeilijk. Het aanbod van hotels is groot. Je bereikt een populaire stad als Rio de Janeiro met een directe vlucht al na 11 uur vliegen.

Bezienswaardigheden Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. Niet voor niets dat het eigenlijk niet te doen is om alle bezienswaardigheden te benoemen. Wat op je lijstje natuurlijk niet mag ontbreken is een bezoek aan de stad Manaus. Die stad in het noorden wordt gezien als de toegangspoort tot het Amazonewoud.  Het grootste regenwoud ter wereld, waar vanuit Manaus veel excursies naartoe georganiseerd worden. Zo kun je een blik werpen in deze mysterieuze groene wereld.

Naast het Amazonegebied zijn er ook nog diverse nationale parken waar je de Braziliaanse natuur  kunt ontdekken. Een bijzonder populaire bezienswaardigheid zijn de Iguaçu watervallen, waar je naast de indrukwekkende waterpartijen ook veel bijzondere planten en dieren aan zult treffen.

Salvador, Carnaval en Rio

Naast Sāo Paulo is Salvador een populaire bestemming in Brazilië. Tijdens je vakantie naar Brazilië mag een bezoek aan deze historische en bijzonder kleurrijke stad en voormalige hoofdstad van het land niet ontbreken. De huidige hoofdstad is het bekende Rio de Janeiro. Een stad die tot de verbeelding spreekt. En een stad die zeker de moeite van een bezoek waard is. Alleen al vanwege het enorme aanbod van bezienswaardigheden. Als je de kans hebt, dan is de mooiste tijd om Rio te bezoeken natuurlijk de periode van Carnaval. Dan is het feest in de stad ongekend.