Bretagne, een uniek stukje Frankrijk

/Bretagne, een uniek stukje Frankrijk
Bretagne, een uniek stukje Frankrijk 2017-12-19T08:18:09+00:00

Het meest westelijke gewest van Frankrijk is Bretagne. Een streek met een geheel eigen karakter en een geheel eigen cultuur. De Bretonnen zijn Frans, maar voelen zich vooraleerst Breton. In sommige plaatsen, vooral meer naar het westen van Bretagne, vind je dit bijvoorbeeld terug op de tweetalige verkeersborden. Bretagne voert, naast het Frans, een eigen taal, die nauw verwant is aan de oude Keltische talen die in Groot-Brittannië gesproken werden. Een vakantie boeken naar Bretagne levert je hoe dan ook een topvakantie op. Op en top Frans, maar met een eigen karakter.

Zon, strand en blauwe zee

Natuurlijk zul je een klein beetje rekening moeten houden met het klimaat. Zeker in het noorden van Bretagne kun je af en toe een bui regen verwachten. Ook in de zomermaanden. Maar ook voor zon, zee en een strandvakantie kun je prima terecht in Bretagne. Vooral langs de zuidkust is de streek rijk aan bijna onmetelijk grote zandstranden. Zand, zee en ruige rotspartijen die een basis vormen voor de ontelbare eilandjes die je er vlak voor de kust zult vinden.  De Bretonse kust wordt geflankeerd door gezellige, typisch Franse dorpjes. Veelal worden de  Bretonse huizen opgesierd met blauwe kozijnen en deuren. Blauw is de kleur van de zee rond Bretagne.

Bezienswaardigheden van Bretagne

Je kunt geen vakantie naar Bretagne afsluiten zonder de Mont Saint-Michel gezien te hebben. Een schiereiland net even over de grens van Bretagne dat vroeger alleen tijdens eb of met een boot bereikt kon worden. Op de berg vind je een levendig, fotogeniek dorp met een kathedraal erboven. Een wereldberoemde topattractie. In het zuiden van Bretagne vind je nog zo’n wereldberoemd fenomeen. De menhirs van Carnac en omgeving tonen je hier in al hun mystiek het Keltische verleden van de streek. Verder biedt Bretagne zeker langs de kusten veel natuurschoon. Net als een overvloed aan crêperies, restaurants en lokale cider.