Buenos Aires, Stad van de Tango

//Buenos Aires, Stad van de Tango

Buenos Aires, Stad van de Tango

Opeens stond ik daar dan. Na een reis van 40 uur, 12 uur langer dankzij een technische storing en Franse taxichauffeurs die precies de dag van mijn overstap wilden protesteren, stond ik op het vliegveld ‘Ezeiza’ In argentinië.

Ik had gehoord dat een overgroot deel van de bevolking slecht Engels sprak dus het zou veel Spaans praten worden. Maar ik had me goed voorbereid en maar liefst 4 maanden van te voren les genomen… Ik had net zo goed niks kunnen doen. Het eerste gesprek kwam niet verder dan si, no en Holanda. En het Argentijnse accent hielp daarbij niet. Maar uiteindelijk kwam ik aan op mijn adres waar ik moest zijn.

De reden voor mijn reis naar Buenos Aires was een stage. Daardoor was ik gebonden aan de stad zelf en heb ik maar enkele trips het land in gemaakt. Maar daardoor kan ik wel meer vertellen over de stad zelf en alles wat er te doen is!

Om te beginnen de standaard toeristische bezienswaardigheden. La Boca.. Erg leuk, maar dat is niet (meer) het echte Buenos Aires en is vooral om souvenirs te kopen en je zoveel mogelijk geld af te troggelen. En als je verder dan 3 a 4 straten van het middelpunt loopt moet je goed op je portemonnee letten. Wat overigens niets zegt over de rest van de stad.

Musea
Kunst en cultuur is voor de Argentijn erg belangrijk en er wordt dan ook veel gedaan in de stad. MALBA en het MAMBA zijn twee musea die erg de moeite waard zijn. Op woensdagen zijn deze vaak gratis te bezoeken. En als je je studentenkaart meeneemt krijg je vaak een flinke korting op andere dagen).

Night life
Heb je niet zoveel met Musea en ga je liever stappen dan kun je dat uitstekend doen in de wijk ‘Palermo’. In het midden van deze wijk, rondom de spoorlijn die de wijk in tweeën splitst zijn een heel aantal clubs en barretjes te vinden. Daarbij is de ‘Rosebar’ (Honduras 5445) een van de meer bekendere clubs in de stad. Maar let op!  De club heeft een dresscode en er wordt dan ook verwacht van de heren dat er een blouse gedragen wordt met lange broek. Ook al is het 35 graden. Maar er wordt heerlijke muziek gedraaid. van latijns naar westerse muziek en er hangt een fantastische sfeer.

Van Koning

Voor de Nederlanders die wat langer in Buenos Aires blijven dan een maand en Nederland missen. Elke eerste woensdag van de maand is er in de wijk ‘Van Koning’ bar (Baéz 325) een Hollandse avond. Overigens moet je niet alleen daarvoor komen. De hele straat zit vol met gezellig cafetjes en restaurants. Er zijn geen clubs en is daardoor wat rustiger. Wel net zo gezellig.

Plaza Serrano
De markt in San Telmo op zondag is erg populair. Een hele straat is afgezet en staat vol met kraampjes waar je de hele middag vol kunt brengen. Erg leuk maar erg druk en toeristisch. In Palermo op het ‘plaza serrano’ is op zaterdag en zondag een hele leuke markt die je kunt bezoeken. Minder groot maar een stuk gezelliger. Rondom allerlei restaurantjes waar de lokale argentijn veel komt. De lunch is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de dag en hele families zie je dan ook zitten.

La Catedral
Dan is er natuurlijk nog de tango. De tango kun je zien in ‘La Boca’ en ook in de wijk ‘San Telmo’. Als je de tango wilt meemaken zonder al de toeristen ga dan naar ‘La Catedral’ (Sarmiento 4006). Dit is een van de beroemdste en oudste plekken om de tango te leren. Bijna alleen maar bezocht door de argentijn zelf. Van buiten een grijs en saai gebouw. Maar als je binnenkomt begrijp je waar de naam vandaan komt. Een grote hoge zaal, langs de rand oude tafels en stoelen, een grote lange bar aan de achterkant. Dat is ‘La Catedral’. Wil je een keer een tangoles proberen dan kan dat op maandagen om 6 uur in de avond. Is zeker de moeite waard.

Dit was nog maar een klein deel van wat de stad te bieden heeft, er zijn nog zoveel andere musea, barretjes, food events, polo en paardenracen. Teveel om te schrijven in 1 blog en iets wat je het beste zelf kunt ontdekken!

2017-12-19T17:43:52+00:00