Canarische Eilanden in vogelvlucht

De Canarische Eilanden tref je aan in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko. Deze ligging voor de kust van Afrika en redelijk dichtbij de evenaar zorgen er al jarenlang voor dat de Canarische Eilanden een populaire vakantiebestemming zijn. Een goedkope vakantie boeken naar de Canarische Eilanden is dan ook prima te doen. Je hebt ook behoorlijk veel keus, want er zijn maar liefst zes eilanden uitstekend uitgerust op het ontvangen van massa’s toeristen. Je zult dan ook geen enkele moeite hebben met het vinden van een hotel, vakantiehuis of appartement op één van de eilanden. Het bekende eiland Tenerife bereik je vanaf Schiphol al binnen vijf uur vliegen.

Bezienswaardigheden Canarische Eilanden

Maar er zijn nog veel meer Canarische Eilanden en elk eiland heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden. Natuurlijk kun je ook bijvoorbeeld met een boot van het ene eiland naar het andere reizen mocht je dat willen. Elk eiland heeft zijn eigen stranden, zijn eigen stadjes en zijn eigen sfeer. En elk eiland heeft mooie natuur. Het bekendste natuurpark en daarmee een grote bezienswaardigheid vind je op Lanzarote. Het nationaal park Timanfaya, met een uniek vulkanisch landschap. Ook op Tenerife vind je een vulkanische bezienswaardigheid in de vorm van het nationaal park El Teide.

Zon, zee en soms ook zand

De Canarische eilanden zijn naast het natuurschoon natuurlijk vooral bekend van de zonvakanties. Een vakantie op een eiland omgeven door blauwe zee is dan ook een topvakantie om te boeken. Je zult je wel even moeten verdiepen in wat je op welk eiland kunt vinden. Door de vulkanische bodem zijn er niet overal zandstranden bijvoorbeeld. Op Fuertaventura zijn de Grandes Playas de Corralejo veelbezocht, juist om de prachtige stranden die daar zijn. Wat je tijdens je vakantie naar de Canarische Eilanden wel overal kunt verwachten is een Spaanse sfeer, Spaans weer  en een prima verblijf in bruisende plaatsen.