Conoa Ecuador

//Conoa Ecuador

Canoa
Geloof me als ik zeg dat in de 10 jaar dat ik in Ecuador woon ik vrijwel alle stranden in Ecuador bezocht heb, en iedere keer kom ik weer tot dezelfde conclusie: Canoa heeft het mooiste strand van Ecuador. Waarom?

Het strand
Het strand is heel breed, dus ook als er veel mensen zijn zit je nooit op elkaars lip, want ruimte genoeg. Het is 17 kilometer lang, dus wie van lopen of hardlopen houd: leef je uit! De bodem loopt heel geleidelijk af, dus veilig voor kinderen. Er zijn mooie golven vlakbij de kust, dus ideaal voor beginnende surfers. Het is een heerlijk zandstrand, met kilometers zacht zand om in te liggen en kastelen mee te bouwen. Houd je van mooie schelpen zoeken? Hier vind je er genoeg. En ondertussen vliegen mooie zeevogels over of graven kleine krabbetjes kuiltjes om zich in te verschuilen: je ziet en voelt de natuur hier nog echt.

De zonsondergang
Het meest magische moment in Canoa is de zosondergang, iedere dag om 18.30. Je kunt niet anders dan in het zand gaan zitten, eventueel met je camara in de aanslag, en vol bewondering genieten van het spectakel dat de ondergaande zon die dag voor je in petto heeft terwijl hij langaam in de zee zakt. Geen dag is hetzelfde, iedere dag is magisch. Je zult je ogen er niet vanaf kunnen houden, dat beloof ik!

Activitieten
Wil je iets anders doen dan op het strand liggen of surfen? Ga dan naar een yogales onder de palmbomen of boek een relaxende massage. Honger? Strijk neer in een restaurantje op het strand en geniet van een heerlijke fruitmilkshake en gebakken garnalen, verse vis, of iets anders lekkers. Fietsen huren om de omgeving te verkennen of een tour in kayak behoren ook tot de mogelijkheden. Op zoek naar wat adrenaline? Probeer eens te parapenten vanaf een berg, met oficiele instructeur uiteraard. En als je van dansen houd, op blote voeten in het zand, kun je je ´s avonds uitleven in een van de bars aan de boulevard.

Buiten Canoa
Ook buiten Canoa is van alles te doen. Bezoek Isla Corazon en zie prachtige vogels van dichtbij, of bezoek een waterval. Ook de ecologische boerderij Finca Rio Muchacho is een aanrader, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Zo zie je maar; Canoa is zeker een plaats die de moeite waard is om te bezoeken als je in Ecuador bent!

2017-12-19T18:38:36+00:00