Corsica, Frankrijk en Italië in één

/Corsica, Frankrijk en Italië in één
Corsica, Frankrijk en Italië in één 2017-04-19T09:21:07+00:00

Corsica is een groot Frans eiland dat zich tussen Frankrijk en Italië in bevindt. Het eiland ligt bijna tegen het Italiaanse Sardinië aan in de Middellandse Zee. Als je een vakantie naar Corsica wilt boeken dan kun je er eventueel voor kiezen om er met je eigen auto heen te gaan. Vanaf Utrecht is het een dikke 1500 kilometer. Inclusief veerboot die je in het Franse Marseille of Toulon kunt nemen. Op het eiland is Frans de officiële voertaal, maar door de Corsicanen wordt onderling veelal Corsicaans gesproken, een taal waarin je de Italiaanse invloeden op het eiland ook duidelijk terug hoort komen.

Bezienswaardigheden Corsica

Misschien is de meest bekende Corsicaan aller tijden wel Napoleon Bonaparte. In de hoofdstad van het eiland, Ajaccio, is  zijn geboortehuis een veelbezochte bezienswaardigheid. Naast de hoofdstad kent het eiland nog veel meer interessante en bezienswaardige stadjes en dorpjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de haven van Bastia voor een heerlijk avondje uit. Of aan het op een rots gebouwde dorpje Bonifacio. Naast alle cultuur en architectuur is Corsica ook rijk aan indrukwekkende natuur. Vooral in het ‘Parc Naturel Régional de Corse’ midden op het eiland.

Stranden voor elk wat wils

Corsica wordt uiteraard omgeven door water. Azuurblauw en uitnodigend om in te zwemmen, snorkelen, duiken of om urenlang dromerig over uit te kijken. Als je een goedkope vakantie naar Corsica wil boeken, dan is dat zeker mogelijk. Je vindt er veel goede locaties om te verblijven.  En je hebt qua sfeer veel keus. Wil je naar een groot, drukbezocht strand voorzien van alle gemakken? Vooral aan de oostkant van Corsica word je op je wenken bedient. Maar ook de juist kleine, sfeervolle of zelfs idyllische strandjes omgeven door rotspartijen kun je vinden op het eiland. Corsica is heel divers.