Côte d'Azur, vakantie op z'n Frans

/Côte d'Azur, vakantie op z'n Frans
Côte d'Azur, vakantie op z'n Frans 2017-05-01T11:46:37+00:00

Van origine staat de Côte d’Azur vooral bekend als een vakantiestreek voor mensen die veel geld aan hun vakantie kunnen en willen uitgeven. De Franse steden zoals St. Tropez en Monaco hebben zeker de naam duur te zijn. Maar ook een goedkope vakantie naar de Côte d’Azur boeken is steeds beter mogelijk. Een vakantie naar de Côte d’Azur boeken kun je het beste doen voor een vakantie in het voor- of naseizoen. De prijzen zijn dan een stuk lager dan in het hoogseizoen en zo is een relatief goedkope vakantie aan de Côte d’Azur prima mogelijk.

Bezienswaardigheden Côte d’Azur

De kusten van de Côte d’Azur, de kusten langs een azuurblauwe zee, staan al tientallen, misschien inmiddels wel honderden jaren bekend als de kusten waar beroemdheden en de rijken der aarde vakantiehuizen lieten bouwen. Dit dan niet in het model van een klein houten chalet, maar meer in de vorm van prachtige villa’s. Eén van die villa’s is tegenwoordig één van de meest bezochte bezienswaardigheden voor tijdens een vakantie aan de Franse zuidkust. Het betreft de villa van Béatrice Ephrussi de Rothschild. Een roze villa die destijds geheel in haar excentrieke en flamboyante stijl is gebouwd.

Flaneren in van Nice tot St. Tropez

Een populaire bestemming voor de goedkope vakanties naar de Côte d’Azur is een stad als Nice. Maar ook de andere steden langs de kust, zoals St. Tropez, Monaco, Cannes en Antibes zijn een bezoek meer dan waard. Stuk voor de stuk vormen de steden en hun boulevards en jachthavens al een bezienswaardigheid op zich. Je kunt er flaneren, dineren en spenderen. Aan winkels, boetiekjes en restaurants is geen gebrek. Een bezoek aan één van de vele terrasjes met uitzicht op de azuurblauwe zee is een must. Een vakantie naar de Côte d’Azur levert je een topvakantie op.