Cuba, Caribische beleving ten top

/Cuba, Caribische beleving ten top
Cuba, Caribische beleving ten top 2017-12-19T08:22:54+00:00

Cuba vind je tussen het vastland van midden Amerika en Florida in. Het land is jarenlang vrij gesloten geweest, maar timmert inmiddels alweer decennia lang aan de toeristische weg. En niet zonder resultaat. Cuba is een populaire bestemming voor veel reizigers van over de hele wereld.

Het land heeft dan ook veel aan je te bieden. Ten eerste een prima klimaat, maar ook een geheel eigen cultuur en veel bezienswaardigheden. Cuba heeft nog altijd een communistisch bewind, wat in het verleden tot een handelsembargo heeft geleid. Gevolg hiervan was dat de oude Amerikaanse auto’s zo lang mogelijk aan het rijden gehouden werden. Juist die auto’s zijn nu een bekend handelsmerk voor Cuba geworden.

Havana, kleurige hoofdstad

Naast het feit dat het straatbeeld nog altijd deels bepaalt wordt door die oude Buicks en Chevrolets zul je tijdens je vakantie naar Cuba nog veel meer bezienswaardigheden aantreffen. In de eerste plaats is dat de hoofdstad Havana. Een letterlijk kleurrijke stad, waarvan het Plaza de la Catedral het bruisend hart lijkt te zijn. Een bruisend plein bij de barokke kathedraal waar altijd iets te beleven valt.  Nog meer vertier en toeristen zul je aantreffen op de 8 kilometer lange boulevard langs de zee, de Malecón. Verder bezit Havana een aantal interessante musea en kastelen.

Bezienswaardigheden Cuba

Cuba is naast een land van zon, zee en strand ook het land van het nationale drankje Mojito, van de grote dikke sigaren en van de muziek. De Moijto kom je overal op het eiland tegen. Het restaurant La Bodeguita del Medio wordt gezien als de plaats waar de eerste Moijto werd gemixt. Nog altijd is het restaurant daarom een echte bezienswaardigheid en een druk bezochte plek door toeristen. Al was het maar voor het uitstekende eten dat er wordt geserveerd. Op Cuba mag als afsluiting van een goedkope topvakantie een bezoek aan een tabaksplantage en aan één van de vele witte zandstranden niet ontbreken.