Denemarken vakantie naar het bereikbare noorden

/Denemarken vakantie naar het bereikbare noorden
Denemarken vakantie naar het bereikbare noorden 2017-12-19T08:24:17+00:00

Op vakantie naar Denemarken? Veel Nederlanders zijn je al voorgegaan. Goedkoop een vakantie boeken naar Denemarken kan dan ook prima. Het land is goed voorzien van hotels, campings, pensions en vakantiehuizen. En van die accommodaties mag je verwachten dat ze voorzien zijn van Scandinavische luxe. Want Denemarken mag voor veel mensen erg op Nederland lijken, toch is het anders. Je staat met de auto al na een kleine 700 kilometer dik in Denemarken. En het weer dan weer wel bijna hetzelfde als in Nederland.

Denemarken, land van pretparken

Denemarken als vakantieland heeft voor een betrekkelijk klein land een ruim aanbod aan bezienswaardigheden. Het eerste waar je aan zult denken is misschien Legoland. Zeker als je met de kinderen naar Jutland afreist, dan zal dit een niet te missen attractie zijn. Een pretpark en levend museum ineen.

Nog een leuk park om naar toe te gaan is de Gamle By in Aarhus. Een openluchtmuseum waar de Deense historie letterlijk tot leven komt door de vele acteurs die er in de zomermaanden actief zijn.

Het volgende park tref je aan in de hoofdstad Kopenhagen. Tivoli. Een amusementspark dat al sinds 1843 mensen vermaakt met zijn tuinen, kermisattracties, theater en festivals. Naast dit park is er in bruisend Kopenhagen nog veel meer te zien en te doen.

Bezienswaardigheden van Denemarken

Als je de parken en Kopenhagen gehad hebt, dan zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die tijdens je vakantie naar Denemarken kunt bezoeken. De oude steden Ribe en Roskilde bijvoorbeeld. In de laatste stad tref je het Vikingmuseum aan, compleet met gerestaureerde schepen uit deze roemruchte tijd.

Natuurschoon tref je aan op de Deense Waddeneilanden en bij de steile klippen ten oosten van het eiland Møn. Wanneer het een beetje helder weer is, dan kun je met wat geluk de kust van Zweden zien liggen aan de andere kant van de Oostzee.