Dolomieten

/Dolomieten
Dolomieten 2018-05-02T08:20:33+00:00


De Dolomieten zijn een populair gebied om een vakantie te brengen. Of het nu om een zomer- of wintervakantie gaat, de Dolomieten vormen in elk jaargetijde een prima vakantiebestemming. De Dolomieten zijn een bergketen die een onderdeel vormen van het Alpenmassief. Je vindt de Dolomieten in het Noorden van Italië en daarmee juist in het zuiden van de Alpen. Deze ligging, in een heel kalkrijk deel van de Alpen zorgt voor het uiterlijk dat zo typisch is voor de Dolomieten. De bergen bestaan uit steile, hoge en kale kalktoppen. Al van verre herkenbaar, erg fotogeniek en ze staan garant voor veel natuurschoon.

Bezienswaardige Dolomieten

Qua natuurschoon zijn de Dolomieten één van de mooiste gebieden die in de Alpen te vinden zijn. Het massief bestaat uit kale rotsen van echt enorme afmetingen. De kalkformaties zijn vaak licht van kleur en dat geeft zeker bij ondergaande zon een prachtig kleurenspel op de rotswanden. Het zal je niet verbazen dat de Dolomieten een populair gebied zijn voor bergbeklimmingen en zaken zoals klettersteigen. De hoogste top van de Dolomieten is de Marmolada, met maar liefst 3342 meter een indrukwekkende reus die je tijdens je vakantie naar de Dolomieten eigenlijk wel minstens een keer gezien moet hebben.

Goedkope vakanties Dolomieten boeken

De Dolomieten zijn, net als bijna alle gebieden in de Alpen, uitstekend voorzien van verblijfsaccommodaties. Je kunt er terecht in gezellige hotels, op prima campings of in een mooi vakantiehuis. Ook op gastronomisch gebied is er genoeg te halen in deze streek. Zeker als je van Italiaanse bergkost houdt. Wellicht gelegen aan één van de helderblauwe bergmeren die het gebied rijk is. De Dolomieten bieden in de winterperiode veel skimogelijkheden. Het seizoen loopt tot April. Daarna start het zomerseizoen. Een seizoen waarin er veel wordt georganiseerd aan wandel- en fiets- of klimtochten door de ruige Dolomietennatuur.