Dordogne, vive la France

/Dordogne, vive la France
Dordogne, vive la France 2017-12-19T08:28:09+00:00

De Franse Dordogne is een streek die je aantreft in het zuidwesten van dit vakantieland. De Dordogne is al sinds eeuw en dag een populaire streek voor een vakantie. De stad Bergerac ligt op zo’n 1000 kilometer van Utrecht en is dus goed met de auto bereikbaar. Of het nu gaat om een vakantie op een camping, in een chambre d’Hôte of in een hotel, in de Dordogne is aan elke vorm van verblijfsaccommodatie veel aanbod. De streek dankt zijn naam aan de rivier de Dordogne die ontspringt in het Centraal Massief en bij Bordeaux in de Atlantische Oceaan uitkomt. Ondanks de ligging in het westen van Frankrijk is de Dordogne toch een vrij zonzekere vakantiebestemming.

Dordogne, vakantiestreek bij uitstek

De Dordogne staat bekend als een streek waar veel truffels gevonden worden. Ook de vorm van het departement Dordogne lijkt iets weg te hebben van een truffel. De Dordogne wordt van oudsher onderverdeeld in vier gebieden, die elk hun eigen (geologische) eigenschappen hebben. Een vakantie boeken naar de Dordogne doen vooral mensen die op zoek zijn naar het fijne Franse leven. Leuke dorpjes, lekker weer, goed eten en een keur aan markten en terrassen vol lokale specialiteiten zul je dan ook zeker aantreffen in dit departement.

Bezienswaardigheden van de Dordogne

Één van de meest bezochte steden in de Dordogne is de kleine stad Sarlat. Het historisch centrum is autovrij en stamt al uit de middeleeuwen. Je zult er veel terrasjes, restaurants en ook een lokale markt aantreffen.

Een andere toeristische trekpleister is het Château Castelnaud. Een kasteel dat als één van de mooiste kastelen in Frankrijk wordt gezien, met een interessant museum over de Middeleeuwen binnen de kasteelmuren. Naast kastelen en steden tref je in de Dordogne ook veel bezienswaardigheden op het gebied van prehistorie en grotten aan.