Dublin

//Dublin

De afgelopen jaren is Dublin een steeds populairdere vakantiebestemming geworden. En terecht! De Ierse hoofdstad biedt voor ieder wat wils. Een rijke geschiedenis, bijzondere cultuur, talloze winkels, hippe cafés en traditionele pubs. Het is niet voor niets dat Dublin door de jaren heen zoveel schrijvers en muzikanten geïnspireerd heeft. De meeste toeristen weten de Guinness en de vele pubs wel te vinden, maar denk tijdens je stedentrip aan Dublin ook eens aan deze activiteiten.

Fietsen door Phoenix Park
Dublin heeft veel parken waar de locals tijdens goed weer (want het regent heus niet altijd) massaal naartoe trekken. Phoenix Park is één van de grootste parken van Europa en het best te bekijken vanaf de fiets. Bij de ingang van het park worden fietsen verhuurd en in ongeveer twee uur tijd kun je het hele park op je gemak door crossen. Onderweg kom je langs monumenten, bijzondere gebouwen, een kasteeltje en uitgestrekte velden waar je heerlijk kunt relaxen of picknicken. Pas op voor overstekend wild, want er woont een roedel herten in het park die je tijdens je fietstocht hoogstwaarschijnlijk tegen zal komen

Kijk voor meer informatie op www.phoenixparkbikes.com

Irish Whiskey Museum
Wie Ierland zegt, zegt Whiskey. Het Irish Whiskey Museum bevindt zich midden in de stad, tegenover Trinity College. Via een interactieve rondleiding kom je alles te weten over deze drank, die volgens de Ieren alle kwaaltjes kan verhelpen. Het hoogtepunt komt aan het einde van de tour tijdens de proeverij waarbij je meerdere Ierse Whiskey’s met elkaar kan vergelijken.

Kijk voor meer informatie op www.irishwhiskeymuseum.ie

Stadswandeling met een Nederlandse gids
Dublin is een kleine stad en daardoor erg goed te voet te bekijken. Heden en verleden lopen dwars door elkaar heen. De stad kent een rijke geschiedenis, maar is door de jonge bevolking en de huidige economische wederopbouw nog steeds volop in ontwikkeling. Witty Walks biedt Nederlandstalige stadswandelingen door Dublin. In 2,5 uur tijd kom je alles te weten over de stad. Op iedere straathoek is wel een mooi verhaal of bijzondere legende te vertellen en je krijgt onderweg de beste tips voor de gezelligste pubs en lekkerste restaurants.

Kijk voor meer informatie op www.wittywalks.com

Viking Splash Tours
De eerste bewoners van Dublin waren de Kelten, maar het waren de Vikingen die de basis hebben gelegd voor de huidige stad. Stap aan boord van de gele bussen van Viking Splash Tours en waan je een echte Viking. Tijdens deze hilarische tour hoor je van alles over het Vikingverleden van de stad, maar het hoogtepunt is voor de meesten het ‘brullen’ naar nietsvermoedende voorbijgangers. Deze amfibiebussen rijden door de stad, maar kunnen ook varen, zodat je Dublin ook vanaf het water kan bekijken.

Kijk voor meer informatie op www.vikingsplash.com

Neem de trein naar de kust
Vlak buiten Dublin ligt prachtige natuur en het zou zonde zijn om hier tijdens je stedentrip niet van te genieten. De makkelijkste manier om er te komen is met de trein. De DART-treinen rijden langs de vele gezellige kustplaatsjes waar je kan genieten van de mooiste stranden en spectaculaire kliffen. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het schiereiland Howth waar je na een mooie wandeling heerlijk vis kunt eten. Of neem de trein naar het zuiden en stap uit in de havenplaats Dùn Laoghaire, het historische Dalkey of loop over de kliffen tussen Bray en Greystones.

Kijk voor meer informatie op www.irishrail.ie

2017-12-19T18:31:37+00:00