Ferguson Valley, South West Australia

//Ferguson Valley, South West Australia

Ferguson Valley, South West Australia
Ik woon al 10 jaar in West Australie en de laatste 6 jaar in het zuid-westen. Een van mijn favoriete plekjes is de Ferguson Valley. Het is slechts een half uurtje rijden bij mij vandaan. We gaan daarheen voor een picnic, een dagtocht of we kunnen kamperen op een van de campings. Meestal rijden we van Australind richting Collie, en slaan af richting Wellington Dam.

Kamperen
Als je het leuk vind om te kamperen, je kan of naar Honeymoon Pool of naar Potters Gorge gaan, maar plaatsen kunnen in de school vakanties snel opvullen, vooral met Pasen en de kerst en nieuw jaar periode. Je kan niet boeken en de faciliteiten zijn gering.

De dam
Meestal rijden we door langs de dam. Je kan van de top er overuit kijken en rijd je verder, van de bodem. Soms als er veel regen is geweest, stroomt de dam over maar dat gebeurt helaas niet vaak.

Maar het maakt niet uit, er zijn genoeg andere mooie plaatsen om te stoppen om te zwemmen of voor de picnic.

Lennart Drive
De meeste van mijn favoriete picnic plekken zitten langs Lennart Drive, zoals Little Rock, Big Rock en de Rapids. Ik vind het heerlijk om op de rotsen te zitten en te naar de kinderen te kijken die aan het spleen zijn of een blue tongue lizard die even onder een rost vandaan komt gluren. Soms hoor je ook nog een Kookaburra lachen. Ik kan uren hier zitten en ik krijg er geen genoeg van. Het het beste is, er zijn nooit veel anderen, vaak zijn wij de enige….

Wellington Forest Discovery Centre
In the valley is de discovery centre. Hier kan je over het gebied leren, de geschiedenis van het bos, wandelen met een self guided tour en de geweldige Jarrah, Marri en Yarri bomen. Houd je niet zo van wandelen, er zijn ook mountain bike tracks te vinden.

Lunch en drinken
Als je jezelf eindelijk kan weg trekken van de mooie plekjes en geen picnic hebt meegenomen, dan zijn er plaatsen waar je rustig kunt zitten om wat te drinken en te eten. Moody Cow Brewery en Wild Bull Brewery zijn leuke plaatsen om even te rusten. Kinderen zijn welkom.

Gnomeville
Nu we het over kinderen hebben, je zult echt even langs Gnomeville moeten. Niet alleen de kinderen maar ook volwassenen vinden het leuk om tussen al die kabouters te lopen die mensen over de hele wereld hebben achter gelaten. Je kan zelfs je eigen kabouter een plaatsje geven en afvragen wie er over 10 jaar naar jou kabouter kijkt.

Donnybrook Apple Fun Park
Als de kinderen nog niet moe zijn, is het het waard om even langs Donnybrook te gaan waar een grote speeltuin is waar de kinderen zich prima vermaken terwijl je zelf even een koffie drinkt die je vlakbij gehaald hebt. Onderweg naar huis even bij een orchard stoppen voor wat vers fruit….

Er is zoveel te doen en te zien of gewoon relaxen. Ik raad het zeker aan om de Ferguson Valley op te zoeken mocht je naar Zuid West Australie komen.

Jo Melai

2017-12-19T17:49:48+00:00