Finland, die duizend meren in het echt

/Finland, die duizend meren in het echt
Finland, die duizend meren in het echt 2017-04-26T11:35:55+00:00

Finland staat bekend als het land van de duizend meren. Klinkt misschien wat overdreven als je het aantal meren in ons eigen kikkerlandje in je hoofd hebt. Maar, eerlijk is eerlijk, de Finnen hebben echt duizend meren. Meer dan honderdduizend zelfs. De uitgestrektheid van het land maakt het dan ook een bijzonder geschikte bestemming om een fly-drive vakantie naar toe te boeken. Een relatief goedkope fly-drive boeken naar Finland is iets dat je prima in overweging kunt nemen voor in de komende zomervakantie.

Bezienswaardigheden Finland

Meteen al in het zuiden tref je de grootste en levendigste steden van het land aan. Hele mooie bezienswaardigheden vormen de hoofdstad Helsinki, met zijn opvallende Domkerk.  En de oudste stad van Finland, Turku. Turku is tegenwoordig een belangrijke havenstad voor de Finnen. De stad heeft niet alleen veel historie, maar is meteen ook juist heel modern te noemen.

Na de steden is het tijd voor het natuurschoon van Finland. Dat is er genoeg. Bijvoorbeeld in de vorm van het Saimaameer. Een meer met een oppervlakte van ruim 40.000 vierkante meter. In de zomer kun je hier, samen met veel Finnen, heerlijk genieten van de rust en het water.

Winters Lapland

Juist ook in de wintermaanden is in Finland veel te beleven. Een reis boeken naar Lapland is een echte aanrader. Lapland vind je in het hoge noorden van Finland. De streek is sneeuwzeker en de temperaturen dalen er tot heel ver beneden nul. Maar dat is dan ook de voorwaarde om te kunnen overnachten of eten in het unieke ijshotel in Kemi.

In lapland vind je veel mogelijkheden voor Noorderlicht safari’s en voor tochten maken met rendieren, sledehonden of sneeuwscooters. Aan het einde van de dag ben je bij je hotel of appartement ongetwijfeld van harte welkom in een heerlijk warme sauna om de spieren weer door te laten warmen.