Gardameer, toplocatie noord Italië

/Gardameer, toplocatie noord Italië
Gardameer, toplocatie noord Italië 2018-05-02T08:19:50+00:00


Het Gardameer in Italië is al decennia lang een ontzettend populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Maar ook Duitsers, Engelsen, Denen en Belgen weten het mooie meer in het noorden van de Italiaanse laars goed te vinden. Het Gardameer is het grootste meer van Italië en dat maakt het meer ook meteen zo aantrekkelijk. Met zijn ligging tussen de Alpen van Trentino en de laagvlaktes van Lombardije in ben je rond en op het meer zeker van hele mooie uitzichten. Het meer wordt omringt door veel (kiezel)strandjes en bijna even zoveel Italiaanse dorpjes.

Vakantie Gardameer in de zomer

Het Gardameer is voor een zomervakantie met de auto prima bereikbaar. De plaats Riva del Garda, op de noordelijke punt van het meer, ligt op een afstand van zo’n 1100 kilometer en is dus binnen twee dagen goed te rijden. Rondom het Gardameer vind je een overvloed aan campings, hotels, vakantiehuizen en appartementen. Voor een goedkope vakantie naar het Gardameer kun je misschien beter kiezen voor een verblijfsaccommodatie die iets verder van het meer af ligt. Een vakantie aan en rond de oevers van het meer kun je met het grote aantal barretjes, cafés en restaurants vol Italiaanse lekkernijen makkelijk volhouden.

Bezienswaardigheden rond het Gardameer

Na een aantal dagen luieren rond het meer wil je misschien iets meer van de omgeving ontdekken. Een vakantie in de omgeving van het Gardameer is niet compleet zonder een bezoek aan één van de bezienswaardigheden in de buurt van het meer. Zo kun je bijvoorbeeld diverse pretparken vinden in de buurt. Ook een dagje toeren langs stadjes zoals Riva del Garda, Sirmione of Salò mag niet ontbreken. Voor dagtrips die wat verder weg liggen kun je denken aan een bezoek aan de beroemde Italiaanse steden zoals Milaan, Venetië of Verona. Een vakantie boeken naar het Gardameer staat garant voor een topvakantie.