Geldzaken

/Geldzaken
Geldzaken 2017-03-30T09:51:15+00:00

Voor vertrek naar de Dominicaanse Republiek is het slim om jezelf alvast in te lezen op het gebied van geldzaken in het land. Zo wordt er op de Dominicaanse Republiek betaald met peso’s. Deze zijn te vinden in acht verschillende biljetten: 5 peso, 10 peso, 20 peso, 50 peso, 100 peso, 500 peso, 1000 peso en 5000 peso.

Goedkoop of duur vakantieland?

Over het algemeen zijn de Caribische eilanden niet schrikbarend goedkoop, maar op de Dominicaanse Republiek hoeft er al helemaal niet op de centjes gelet te worden. Er kan voordelig gebruik worden gemaakt van het vervoer op het eiland, met name de bussen zijn spotgoedkoop. Opvallend is ook dat uit eten gaan minder duur zal zijn dan zelf boodschappen doen.

Hoe kan ik betalen op de Dominicaanse Republiek?

Wij zijn in Nederland gewend te kunnen pinnen op bijna elke straathoek, dat is zeker niet het geval in de Dominicaanse Republiek. Daarnaast worden niet alle Nederlandse pinpassen geaccepteerd bij de pinautomaten. Het is dan ook een goede zet om een creditcard mee te nemen, zodat je nooit voor een verrassing komt te staan.

Het grootste gedeelte van de hotels, winkels en restaurants zullen de creditcard accepteren. Het is bij verschillende wisselkantoren mogelijk om geld in te wisselen. Zo kunnen dollars en euro’s ingewisseld worden. Let op, het is verboden om Dominicaanse Peso’s het land in te brengen of uit te voeren. Deze moeten voor vertrek nog worden ingewisseld. Een ruime fooi voor het kamermeisje kan natuurlijk ook.