Griekenland is echt mijn passie

//Griekenland is echt mijn passie

Er is een land waar ik al 22 jaar kom en dat is Griekenland. Ik had al veel van mensen gehoord dat het een heerlijk land was maar zelf was ik er nog nooit geweest en dat moest dan toch maar eens gebeuren, vond ik. En Karpathos was het eiland waar ik naar toe ging. Karpathos is een eiland wat tussen Kreta en Rhodos ligt, helemaal in het zuiden van Griekenland. Toerisme was er nog nauwelijks en dat kwam mooi uit, want ik hou niet van massatoerisme. De twee weken dat ik er was, zijn omgevlogen en ik was verliefd geworden. Verliefd op de prachtige natuur, op de ontzettend vriendelijke mensen, de pittoreske dorpjes en de altijd zo heerlijke zee met zijn mooie golfslag.

Ik was besmet, besmet met een tweede thuisland en de volgende jaren was er maar een land waar ik naar toe wilde en dat was Griekenland. Tot de dag van vandaag kom ik er elke zomer. Ik ben ook naar Zakynthos gegaan en daar waren de caretta’s een bezienswaardigheid. Een hele grote schildpad en als je mazzel had, kon je er naar toe zwemmen en kon je ze aanraken en die mazzel had ik. Een klein eindje van het strand af was het schildpadden eiland en daar leggen ze hun eieren en daar mag je ze uiteraard niet storen. Ook op Zakynthos was het geweldig mooi om er te zijn en alles te beleven.

Kreta, daar ben ik nu al 7 keer geweest en dan in Zuid Kreta. Daar waar de massatoerisme ver vandaan is, daar waar ik van hou. De Grieken zijn er heel gemoedelijk en ze haasten zich niet, er wordt niet gerend en ze behandelen je als een koning. De klant is koning daar en dat voel je. De taverna’s serveren de lekkerste Griekse gerechten en na afloop krijg je zelfgestookte Raki. Uiteraard mag de Ouzo ook niet ontbreken, een sterk, naar anijs proevend drankje. Voor wijn liefhebbers is er dan de Retsina, die van hars is gemaakt van de bomen, verrukkelijk.

En zo heb ik al heel wat eilanden gezien, Lefkas met een natuur zo mooi, wat je bijna nergens ziet, Lesbos met oudheden die alleen daar kunnen zijn. Skyros die maar twee maanden in het jaar druk is en dan is druk nog een heel groot woord en die maanden zijn juli en augustus.

Ja, ik ben besmet, besmet met het G virus en elke keer als ik uit het vliegtuig stap dan ben ik echt weer thuis.

2017-12-19T17:57:44+00:00