Guatemala

//Guatemala

Antigua.

Steeds meer mensen vinden hun weg naar Guatemala als vakantiebestemming. Wie Guatemala zegt, bedoelt eigenlijk Antigua.  Deze koloniale stad vol met mooie ruines was vroeger de hoofdstad van Guatemala. Zoals altijd is de natuur sterker dan de mens en na een aantal grote aardbevingen in Antigua, werd in 1776 besloten om de hoofdstad dan maar te verplaatsen naar de huidige locatie, Guatemala City. De hoofdstad blijkt dankzij de vele zones met overmatige corruptie en geweldsdelicten geen goede plek voor toerisme.

Antigua is duidelijk de meest populaire plek van het land. Hier kun je jezelf de hele dag vermaken. Er is een enorm aanbod van taalscholen, salsa scholen, koffiebarretjes en leuke eettentjes. Aangezien koffie een van de belangrijkste exportproducten is van Guatemala, kun je er zeker van zijn, dat je de Douwe Egberts niet eens gaat missen. Zoals het en echt Midden-Amerikaans land betaamt, kun je ook op elke hoek van de straat ‘local’ food eten. Heerlijke tostados met guacemole, platanos (gefrituurde bakbanaan) of een al voor je in stukken gesneden mango of ananas voor wie wat gezonders wil.

Antigua is dankzij de centrale ligging ook de ideale plek om te gebruiken als uitvalsbasis. Ook omdat door de vele bergen in het land, niet alle steden met elkaar verbonden zijn, komen veel mensen na een tripje weer terug in Antigua, om van daaruit weer verder te gaan.  Er is dan ook dagelijks vervoer naar de meest populaire locaties in het land.  Aangezien de oh zo mooie ‘chickenbussen’ niet echt geschikt zijn voor de gemiddelde Europeaan zijn de shuttles de perfecte oplossing. Maar wat is er mis dan met deze ‘chickenbussen’ hoor ik je denken. Nou ja, deze bussen zijn oude Amerikaanse schoolbussen, gemaakt om kinderen naar school te brengen, dus de gemiddelde Europeaan of Amerikaan komt al snel klem te zitten mijn zijn knieën en geloof me, dan is een busrit van 6 uur geen pretje.

Naast het indrukwekkende Antigua heeft Guatemala natuurlijk nog veel meer te bieden. Naast de ruines uit het Maya tijdperk is ook de natuur adembenemend op diverse plekken in het land. Het is duidelijk, Guatemala heeft zoveel te bieden.  Van mooie meren omringd door vulkanen tot aan mooie ruines en heerlijke steden om te verblijven.

2017-12-19T17:50:38+00:00