Het Duitse Sauerland

/Het Duitse Sauerland
Het Duitse Sauerland 2017-04-23T08:12:51+00:00

Van oudsher is het Sauerland een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Het is slechts een krappe vier uur rijden vanaf Utrecht en daarmee eigenlijk het meest dichts bijzijnde middelgebergte. In de winter is het Sauerland met zijn diverse pistes in trek als wintersportbestemming. Je kunt prima even een paar dagen heen en weer om ergens in het Sauerland te skiën. Maar ook voor de zomervakantie kun je in het Sauerland goed terecht. De streek is goed voorzien van hotels, campings en appartementen. En zeker in de omgeving van de plaats Winterberg is in de zomermaanden vrijwel altijd wel ergens een hotelkamer of een vakantiehuis vrij.

Bezienswaardigheden in het Sauerland

Het Sauerland heeft in de zomer een aantal leuke bezienswaardigheden in de aanbieding. Ten eerste de natuur. Zeker in het Hochsauerland, een streek met de hoogste toppen van het Sauerland, die hoogtes van wel 800 meter kunnen bereiken, is veel natuurschoon te bewonderen. Bossen, bergen, heuvels en dorpjes met vakwerkhuizen.

Een andere, veelbezochte bezienswaardigheid, is de burcht van Altena. Een grote burcht die bovenop een bergkam is gebouwd. Nog een interessant kasteel, dat nog altijd bewoond wordt, is het slot Berleburg. Je kunt er rondleidingen volgen. Iets dat je ook kunt doen in de druipsteengrotten of ertsmijnen die het Sauerland rijk is.

Vakantie Sauerland voor het hele gezin

Je kunt naar het Sauerland voor een actieve vakantie in zomer of winter. Skiën, langlaufen, fietsen of wandelen zijn heel goed mogelijk in dit bosrijke middelgebergte. Maar ook als je met je (kleine) kinderen op vakantie wilt, is het Sauerland een goede keus. Je bent er snel en er is ook voor kinderen genoeg te doen. Denk hierbij aan het (attractie)park Fort Fun of aan een dag in de zon doorbrengen met het hele gezin aan de oevers van de Listersee. Een bezoek aan bijvoorbeeld Winterberg of Soest met een ijsje of een braadworst doet het in elke vakantie goed.