Hong kong in drie dagen

//Hong kong in drie dagen

In drie dagen Hong Kong verkennen
De soevereine staat Hong Kong is dankzij zijn ligging dé uitvalsbasis naar heel Azië. De kans bestaat dus dat je via Hong Kong naar een ander Aziatisch land vliegt. In plaats van Hong Kong over te slaan, opteer je voor een mini vakantie. De stad is zo divers in aanbod; er valt genoeg te ontdekken.

Veel attracties in Hong Kong zijn daarbovenop gratis te bezichtigen. Verwondering alom als je plots naar papegaaien of stokstaartjes staat te kijken in de miljoenenstad. Maar we lopen vooruit op de feiten. Metro’s, bussen en treinen doorkruisen de stad en vervoeren je naar de diverse bezienswaardigheden. Bootjes verbinden de eilanden met het vasteland. Soms is een vervoersmiddel al een attractie op zich. Blijf vooral verder lezen om te ontdekken welke dat zijn.

Dag één: Stadsverkenning in Kowloon

Met de Airport Express train reis je binnen een halfuurtje tot in het stadscentrum. Een goede uitvalsbasis voor je verblijf in Hong Kong is Kowloon. Nathan Road vormt de slagader van Kowloon. Volg de brede straat naar het zuiden dan passeer je designer winkels en eindig je bij “Victoria Harbour” met zijn klokkentoren en de walk of fame, de zogenaamde Star Walk. Loop je Nathan Road op naar het noorden, doorkruis je (weliswaar met een boogje) het Kowloon Park om de nachtmarkt te bereiken.

Te midden van de glimmende etalages in het zuiden van Nathan Road stap je binnen in de groene oase van het stadspark. Kwetterende papegaaien, sierlijke flamingo’s en nog veel meer kleurrijke vogels sieren met hun aanwezigheid Kowloon park.

Loop rond 19 uur richting beroemde Temple Street Night Market. Verkopers stallen er elke nacht hun koopwaar ten toon, terwijl waarzegsters plaatsnemen in de stalletjes. Tot middernacht kan je op de markt afdingen op je souvenirs.  De honger stil je met een Chinees-Hong Kongse dumpling: Xiau Long Bao.

Dag twee: Laat je vervoeren naar en door Hong Kong Island
Neem de Star Ferry naar Hong Kong Island en houd je camera klaar. De overzet duurt een kleine 15 minuten en geeft je uitzicht over de Victoria haven en de skyline van Hong Kong. Vervolg je transportavontuur op Hong Kong eiland met de historische Peak tram naar Victoria Peak. Deze tram loopt sinds 1888 over de steile helling naar de top. Houd rekening met wachttijden.

Om een adembenemend uitzicht over Hong Kong en de drukke haven te hebben volg je de Morning Walk (+/- 2.5 km). Tijdens de wandeling fladderen kleurrijke vlinders van bloem tot bloem en kruisen salamanders je pad. Doe je de afdaling te voet bezoek je de dieren- en botanische tuin (gratis). Vergeet even de vermoeidheid in je benen wanneer je via de informatiebordjes alles leert over de diverse dieren in de zoo.

In Des Voeux Road rijden grote dubbeldekkers over de trambaan. Voor een paar cent neemt de tram je mee van oost naar west op de Kennedy Town lijn. De architectuur verandert drastisch tussen het Financial district tot aan het gezellige en hippe leven van Kennedy Town. Steek de camera tijdens de overzet terug naar vasteland niet te ver weg, want het zicht vanaf de rivier is adembenemend. In Victoria Harbour verpoos je op de tribune en geniet van de straatartiesten en de weerkaatsende lampjes in het water terwijl zeilboten met verlichte zeilen voorbijvaren.

Dag drie: Kom tot rust te midden van de stadsdrukte
Neem de metro naar Diamond Hill en volg de bordjes naar Nan Lian Garden. De aangelegde tuin ligt verspreid over 35.000 vierkante meter. Door het ingenieus aanleggen van de natuur voorzien of voorkomen bomen en bonsais de doorkijk. Dit is Chinees landschap scheppen op zijn best. Naast het knap staaltje tuinvakmanschap staan er ook gebouwen in de Tang stijl. Typerend hierbij is het gebruik van hout en de wijze waarop balken perfect in elkaar passen. Leer er alles over in de Chinese Timber Architecture Building.  Praktijkvoorbeelden van de houtstructuur zijn over het hele park te vinden. Zo ook in het noordoosten.

In het noordoosten loop je door naar de Chi Lin Nunnery. In deze gebedsplaats ben je verzekerd van rust door de drijvende lotussen en impressionante gouden standbeelden.

Meer foto’s? Bekijk het volledig album op Flickr.

Meer reistips? Bezoek www.AdventureBackpack.com

2017-12-19T17:33:30+00:00