IJsland, een vakantie om kippenvel van te krijgen

/IJsland, een vakantie om kippenvel van te krijgen
IJsland, een vakantie om kippenvel van te krijgen 2017-04-20T12:58:37+00:00

Land van sneeuw en ijs. Daar denk je misschien aan als je aan IJsland denkt. In de wintermaanden geldt dit dan ook zeker wel, maar zeker in de zomermaanden heeft het eiland van vuur en water nog zoveel meer moois te bieden. Een lange of korte vakantie naar IJsland staat niet voor niets bij veel mensen op het verlanglijstje.

Een vakantie om ooit nog eens te doen. De afstand hoeft het probleem niet te zijn. Met ongeveer drie uur vliegen vanaf Schiphol sta je in Reykjavik. Je kunt er zelfs met de auto heen als je zou willen. Vanaf Denemarken gaan veerboten. Deze reis kost je dan wel minstens een dag of drie.

Bezienswaardigheden IJsland

IJsland is een land dat het qua bezienswaardigheden vooral moet hebben van het gigantische aanbod aan natuurschoon. Dat is ook de reden waarvoor de meeste toeristen het eiland bezoeken. Toch is een citytrip naar Reykjavik ook een populaire reisbestemming naar IJsland. Reykjavik is op en top modern en levendig. Je treft er een groot aantal musea en een heel behoorlijk uitgaansleven.

Wel op het gebied van bezienswaardigheden van landschappelijke aard. Aan nationale parken, gletsjers en geisers is geen gebrek. De beroemdste geiser is de ‘Geysir’ in het zuiden. Hij spuit minder vaak dan voorheen, maar als hij het doet, dan gaat het kokend hete water tot wel 70 meter de lucht in.

Vulkanisch eiland

IJsland is nog relatief jong en ontstaan als gevolg van vulkanische activiteiten onder de bodem van de Atlantische Oceaan. En dat is duidelijk terug te vinden op het eiland. Bijvoorbeeld bij de Dimmuborgir rotsformaties. Imposant vulkanisch gesteente dat een beroemde bezienswaardigheid vormt tijdens vakanties in IJsland.

Naast nog altijd actieve vulkanen tref je op IJsland ook veel thermale baden aan. Verwarmd door aardwarmte en vol mineralen waarvan gezegd wordt dat ze heel heilzaam zijn. De bekendste thermale baden vind je vlak bij Reykjavik. De zogenaamde Blue Lagoon.