India, tussen Himalaya en Indische Oceaan

/India, tussen Himalaya en Indische Oceaan
India, tussen Himalaya en Indische Oceaan 2017-04-23T21:03:36+00:00

Wanneer je een vakantie naar India wilt boeken, dan zul je ofwel een hele lange vakantie moeten boeken ofwel keuzes moeten maken. Het land heeft een enorme diversiteit aan landschappen en zelfs culturen binnen de grenzen. India ken je waarschijnlijk als het land van de hindoes. Dat is inderdaad een belangrijk geloof in het land, maar er is nog veel meer te vinden. Het klimaat van India is aantrekkelijk voor vakanties, waarbij je bij het boeken van een vakantie in het zuiden van India het beste wel rekening kunt houden met het moessonseizoen.

Bezienswaardigheden van India

Alleen al aan natuurschoon heeft India heel erg veel aanbod. Van de hoge Himalaya uitlopers in het noorden tot vlaktes, woestijnen en regenwoud. De meest beroemde bezienswaardigheid van India is de Taj Mahal bij de stad Agra in het noorden van India. Het is een gigantisch groot, witmarmeren mausoleum dat een keizer in de zeventiende eeuw voor zijn vrouw heeft laten bouwen.

Andere bezienswaardigheden in India zijn de steden Bangalore en Mumbai (Bombay). De eerste is vooral beroemd om de mooie tuinen en parken die de stad rijk is. Mumbai is een levendige, bruisende miljoenenstad die gebouwd is op zeven eilanden. Vooral de rijke aanwezigheid van Art Deco architectuur is hier een bezienswaardigheid op zich.

Varanasi en Kanha National Park

Ook een bezoek aan de stad Varanasi mag je eigenlijk niet overslaan omdat het door veel mensen de mooiste stad van India wordt genoemd. Dat is te verklaren door het feit dat het een heel oude stad is, met een groot aantal tempels en historische gebouwen binnen de stadgrenzen. Naast alle architectuur dat India rijk is zul je er ook een goedkope vakantie naar toe moeten boeken voor het natuurschoon. De diversiteit is groot, maar één van de meest bezochte bezienswaardigheden op het gebied van natuur is het Kanha National Park. Waar je onder andere olifanten en tijgers aan kunt treffen.