Istanbul, op de grens van Europa en Azië

/Istanbul, op de grens van Europa en Azië
Istanbul, op de grens van Europa en Azië 2018-05-02T08:17:13+00:00


Eén van de meest populaire steden voor een geslaagde stedentrip is al jarenlang Istanbul. De stad in het westen van Turkije is een stad met een enorm indrukwekkende geschiedenis. Al sinds de oudheid is het een stad die vele bezoekers trekt. De stad ligt in twee verschillende continenten. Het westelijke deel is Europees, terwijl het oostelijke deel aan de andere zijde van de brede Bosporus zich in Azië bevindt. Juist deze unieke ligging van de stad zorgt voor een eveneens unieke sfeer die je niet snel ergens anders in Europa aan zult treffen.

Voeg daarbij het zeer gunstige klimaat van de stad en je heb alle ingrediënten voor een succesvolle stedentrip.

Bezienswaardigheden in Istanbul

Een korte stedentrip naar Istanbul boeken is bijna onbegonnen werk. Wanneer je de gigantische stad in al zijn facetten wilt leren kennen, dan zul je er eigenlijk een complete vakantie aan moeten wijden. Of meerdere misschien wel. De unieke ligging van Istanbul zorgt ook voor een unieke mengeling aan bezienswaardigheden. Zo tref je er pal tegenover de Islamitische en wereldberoemde Blauwe Moskee de Aya Sophia aan. Juist eeuwenlang de grootste Byzantijnse kathedraal ter wereld. Die nu dienst doet als museum, maar in de tussenliggende eeuwen ook nog een moskee is geweest.

Uit in Istanbul

Een reis naar Istanbul boeken zal je niet teleurstellen. Naast dat je vaak relatief goedkope vakanties naar Istanbul kunt boeken is de stad een aanrader voor cultuursnuivers. Waar kun je beter terecht om letterlijk de sfeer van een echte, Turkse Bazaar te proeven dan in de Grote Bazaar van Istanbul? Een Turkse koffie met iets zoets erbij. Of snuffelen aan de meest exotische kruiden. De dag afsluiten met een bezoek aan een echte hammam en daarna jezelf de rest van de avond onder laten dompelen in het zonnige terrasjesleven van de stad bij één van de vele restaurantjes die de stad rijk is.