Istrië, Mediterraans Kroatië

/Istrië, Mediterraans Kroatië
Istrië, Mediterraans Kroatië 2017-12-19T09:29:46+00:00
Istrië, Mediterraans Kroatië

Istrië, Mediterraans Kroatië

Istrië is een streek die al door de Romeinen bijzonder werd gewaardeerd. Dit blijkt wel uit het feit dat je er veel, soms verbazingwekkend goed bewaard gebleven, overblijfselen uit de Romeinse tijd kunt aantreffen. Istrië was in de tijd dat Joegoslavië nog bestond als land al een populaire vakantiebestemming. Dat is zeker te danken aan het uitstekende, warme en Mediterrane klimaat. Voeg daarbij de ligging van het schiereiland in de Adriatische Zee, die heel Istrië omringd met helder blauw zeewater en je hebt zo’n beetje alle ingrediënten voor een aangename vakantie compleet.

Pula, Porec en andere bezienswaardigheden

Istrië is goed bedeelt met aantrekkelijke bezienswaardigheden. Zeker de vele kustplaatsen trekken jaarlijks veel toeristen. In Pula, gelegen in de zuidpunt van het schiereiland tref je een nog behoorlijk compleet Romeins Amfitheater aan. De meer naar het noorden gelegen stad Porec heeft een Byzantijnse Basiliek in het centrum die ook zeer de moeite van het bekijken waard is. Naast de vele overblijfselen uit de oudheid die je in Istrië kunt vinden is er vooral ook veel natuurschoon. De rotskust met veel eilandjes vlak voor de kust staat garant voor schitterende uitzichten en een typisch Zuid-Europese vakantiesfeer.

Goedkope strand, zee en zon vakantie Istrië

De in het noorden van Istrië gelegen stad Opatija is een aantrekkelijke stad voor toeristen. Er is een prachtig blauwe zee. Er zijn goed uitgeruste stranden, met parasols en luchtbedden in overvloed. En dit alles wordt aangevuld met een gezellige boulevard vol met ijskraampjes, restaurantjes en kleine barretjes. Ook voor later op de avond vind je hier een keur aan mogelijkheden. Bijkomend groot voordeel van Istrië is dat het een relatief goedkope vakantiebestemming is. Een vakantie boeken naar Istrië biedt je naast zon, zee, strand, zeer betaalbare horeca ook nog eens goedkope, maar wel prima hotels en vakantiehuizen.