Jongeren reizen

/Jongeren reizen
Jongeren reizen 2017-12-19T09:33:05+00:00

Veel jongeren gaan op vakantie. Soms als jongerenreis, examenreis of zelfs als surfreis. Binnen Europa zijn er verschillende leuke bestemmingen waar jongeren graag heentrekken. Wat zijn de vijf populaire jongerenbestemmingen in Europa? We hebben alles voor jou op een rijtje gezet.

Lloret de Mar

Lloret de Mar is al jaren een van de meest populaire jongerenbestemmingen. Je kunt er zowel in de middag als in de avond en nacht genieten van de leukste clubs. Ook is Barcelona op korte afstand van de Spaanse badplaats. Het is dan ook erg populair om een dagtripje te maken naar de Catalaanse stad. Je kunt daar onder andere het stadion van FC Barcelona bekijken. In Llorlet de Mar kun je vooral genieten van het strand: heerlijk zonnen dus. Ook kun je diverse leuke watersporten beoefenen en in de avond kun je genieten van een aantal heerlijke drankjes in de meest gezellige clubs.

Albufeira

Albufeira staat bekend om haar lange zandstranden, de prachtige rotsen en het bruisende uitgaansleven. Overdag kan je lekker genieten van het strand en ook worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Zo kun je een tripje boeken met een catamaran of een cruise maken naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon. In de avond kun je genieten van een van de vele kroegen of discotheken. De prijzen zijn nagenoeg hetzelfde als in Nederland en soms word je verrast door enkele bekende, internationale dj’s.

Mallorca

Mallorca is een prachtig feesteiland bij Spanje. Je kunt er genieten van de leukste excursies en de mooiste zandstranden. Ook worden er ontzettend veel feesten georganiseerd op het eiland. Er komen regelmatig dj’s uit allerlei werelddelen. Ook Nederlandse dj’s komen regelmatig naar het Spaanse eiland. Je kunt het eiland gemakkelijk met de scooter verkennen en ook een jeepsafari is zeker een aanrader. Het prijsniveau is hier over het algemeen iets hoger dan bij de andere bestemmingen, maar het is ook meer dan waard. Een aantal weekjes op een eiland is zeker geen straf.

Chersonissos

Chersonissos kreeg vooral bekendheid door het programma ‘Oh, oh, Cherso’. Het werd daarmee zelfs een van de meest populaire jongerenbestemmingen in Europa onder Nederlanders. De badplaats heeft prachtige zandstranden en ook kun je er allerlei activiteiten ondernemen. Zo kun je er diverse watersporten beoefenen, bungeejumpen op Starbeach en een bezoekje aan het waterpark Water City is ook zeker een aanrader. In de avonduren kun je tot diep in de nacht doorgaan. De bars en discotheken zijn tot laat geopend. Op straat kom je veel proppers tegen die je allemaal drankjes aanbieden tegen gereduceerde tarieven. Een avondje doorzakken kan dus weldegelijk in de Griekse badplaats.

Sunny Beach

Sunny Beach is sinds een aantal jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire jongerenbestemmingen van Europa. Het trekt vooral veel jongeren, omdat het hier zo ontzettend goedkoop is. Een jongerenvakantie hoeft dus ook helemaal niet duur te zijn. Zo betaal je in lokale kroegen slechts een euro voor een halve liter bier. Een cocktail in de lokale bar kost ook maar anderhalf euro. Avondeten kan al vanaf slechts drie euro.