Jordanië, Midden Oosten voor toeristen

/Jordanië, Midden Oosten voor toeristen
Jordanië, Midden Oosten voor toeristen 2017-12-19T09:37:25+00:00

Een goedkope vakantie boeken naar het Midden Oosten kan soms een moeilijke keus opleveren. Waar wil je heen en vooral, waar kun je heen? Een reis naar Jordanië boeken behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Het koninkrijk dat je kunt vinden tussen Israël, Egypte en Saudi-Arabië in is over het algemeen een stabiel land, dat graag toeristen verwelkomt. Je zult in Jordanië ook een rijk aanbod aan bezienswaardigheden aantreffen. De hoofdstad Amman bereik je vanaf Schiphol in nog net geen vijf uur vliegen. Goed te doen dus om een vakantie naar Jordanië te boeken.

Bezienswaardigheden Jordanië

Een wereldwijd bekende bezienswaardigheid die duizenden toeristen van over de hele wereld trekt is de stad Petra in het zuidwesten van het land. Petra is de oude hoofdstad van het volk der Nabateeërs. Zij hebben de stad uitgehakt in de rood gekleurde rotsen van een diepe kloof in de woestijn. Door de ligging in een kloof was de stad goed te verdedigen. Petra behoort bij de zeven wereldwonderen en deze stad mag je tijdens een vakantie in Jordanië dus niet missen.

Een andere bezienswaardigheid die veel mensen in Jordanië bezoeken is de hoofdstad Amman. Hier tref je onder andere de King Abdullah I moskee aan, waar je ook als niet moslim naar binnen mag. Verder zijn een bezoek aan Amman Citadel en het oude, Romeinse theater een must.

Wadi Rum, Montreal en Dana

De rode woestijn Wadi Rum is een prachtige woestijn in het zuiden van het land. Tijdens een vakantie naar Jordanië mag je een excursie door de woestijn eigenlijk niet overslaan. Je kunt de woestijn in per jeep, maar bijvoorbeeld ook op een kameel of een paard. Hoe je ook gaat, het zal zeker een indrukwekkende ervaring zijn. Verder kent Jordanië ook een aantal interessante kastelen. Bijvoorbeeld het Montreal kruisvaarders kasteel, gelegen langs de oude pelgrimsroute naar Syrië. Tot slot van je vakantie nog een trip naar het natuurgebied Dana. Een grillig gevormd, groen natuurreservaat waar je uren kunt wandelen, fietsen of klimmen.