Kaapverdische Eilanden zijn hot

/Kaapverdische Eilanden zijn hot
Kaapverdische Eilanden zijn hot 2017-04-19T12:59:22+00:00

Dat de Kaapverdische Eilanden hot zijn hebben ze niet alleen te danken aan het uiterst aangename klimaat dat je er aan zult treffen. Met de ligging vlak bij de evenaar mag je het jaarrond rekenen op temperaturen van subtropisch kaliber. Ideaal om in de winter een goedkope zonvakantie naartoe te boeken. De eilanden hebben een groot aanbod aan hotels en resorts. Een goedkope all inclusive vakantie boeken naar Kaapverdië is niet moeilijk. Het land is lang een Portugese kolonie geweest en het Portugees is daarom nog altijd een veelgesproken taal. Ook in de lokale gerechten zul je hier en daar nog wel wat Portugese invloeden tegen kunnen komen.

Bezienswaardigheden Kaapverdische eilanden

De tien eilanden die de Kaapverdische archipel rijk is richten hun pijlen voor wat toerisme en vakantiereizen betreft vooral op relaxte strandvakanties. Natuurlijk lenen de omstandigheden zich daar ook uitstekend voor, maar er is nog veel meer te zien in Kaapverdië.

De grootste bezienswaardigheid is het tevens grootste eiland, Santiago. Hier vind je ook de hoofdstad Praia. Met bezienswaardige koloniale gebouwen en een levendig centrum en een prima, modern uitgaansleven een topbestemming tijdens je vakantie. Op Santiago tref je tijdens je vakantie naar Kaapverdië ook nog een nationaal park, een museum en een grote (levensmiddelen)markt in Assomada.

Duiken, wandelen en schildpadden

Op bijna alle eilanden komen schildpadden voor. Een soort die de Kaapverdianen met allerlei acties in stand proberen te houden. Je kunt mee op excursies om de schildpadden te bekijken tijdens je vakantie op de Kaapverdische Eilanden. Naast schildpadexcursies zijn er ook veel georganiseerde wandeltochten over de diverse eilanden en bergen heen. En voor wie liever dichter bij zeeniveau blijft zijn er tal van mogelijkheden om te (leren) duiken. Als perfecte vakantiebestemming om te duiken is Kaapverdië vanwege de prachtige kusten al heel lang bekend bij toeristen.