Korte vakantie Eifel

/Korte vakantie Eifel
Korte vakantie Eifel 2017-12-19T09:38:41+00:00

Korte vakantie Eifel

De Duitse Eifel is een populair gebied om een korte vakantie naar toe te boeken. Binnen vier uur rijden vanaf Utrecht sta je in wat eigenlijk de Duitse variant van de Belgische Ardennen is. De Eifel ligt op dezelfde hoogte en is qua natuur en cultuur net zo aantrekkelijk. Niet voor niets weten veel Nederlanders al jaren de Eifel te vinden voor een vakantietrip. Zowel in de winter als in de zomer heeft de Eifel veel te bieden. ‘s Winters langlaufen over uitgestrekte loipes en ‘s zomers lekker wandelen in de groene bossen rond Prüm. Of winkelen in de bruisende stad Trier.

Bezienswaardigheden Eifel

Het Eifelgebergte is een tamelijk uitgestrekt gebied, met ook een tamelijk uitgestrekte diversiteit aan bezienswaardigheden. Zo zijn er in een deel van de Eifel duidelijk sporen van de vulkanische ontstaansgeschiedenis van het gebied te herkennen. De zogenaamde Vulkaneifel, een natuurpark met een aantal oude vulkaankraters vol met water. Maares genoemd. Naast veel bos en natuur kent het gebied ook veel interessante steden en stadjes zoals Trier. Met, naast de oude stadspoort, nog een groot aantal overblijfselen uit het Romeinse verleden van de stad. Verder zijn er tal van burchten, kastelen en gezellige dorpjes zoals Cochem en Monschau om te bezoeken.

Uitgaan in het Eifelgebergte

Wanneer je al vaker een vakantie naar de Eifel geboekt hebt, dan zul je het wel weten. In de Eifel tref je volop Duitse gastvrijheid aan. Dit vind je terug in het grote aantal restaurants, hotels en Gasthäuser dat het gebied rijk is. Goed eten en drinken. Voor een heel schappelijke prijs. Dat vinden de Duitsers belangrijk. Voor het uitgebreidere en wat meer bruisende uitgaansleven kun je prima terecht in de steden aan de randen van de Eifel zoals Trier, Koblenz of Aken. Daar is genoeg te vinden aan vlotte, moderne discotheken, bars en clubs.