Kreta, vakantie eiland bij uitstek

/Kreta, vakantie eiland bij uitstek
Kreta, vakantie eiland bij uitstek 2017-12-19T09:39:28+00:00

Kreta, vakantie eiland bij uitstek

Kreta is één van de grootste Griekse eilanden en als jongerenbestemming al jaren een begrip in Nederland. Vooral de gezellige plaatsen aan de noordkust van Kreta zijn ‘the place to be’ als je van een leuke vakantie houdt. Eén van die vele populaire jongerenbestemmingen op Kreta is de stad Malia. Malia heeft één van de grootste stranden van Kreta. Het strekt zich over een lengte van ruim 4 kilometer uit langs de Middellandse Zee. Aan mensen, parasols, ligbedden en barretjes is zeker geen gebrek.

Stadjes, dorpjes en zee

Eigenlijk overal langs de warme kust van Kreta tref je leuke stadjes aan. Dat maakt het dan ook juist zo’n fijne jongerenbestemming. Wanneer je een keer een dag iets anders wilt dan op het strand liggen, dan  is er keus genoeg.

Wat is er leuker dan even een dagje de omgeving verkennen? Liefst met een cabrio natuurlijk.  En die kun je op heel veel plaatsen huren. Af en toe een tussenstop bij een barretje of restaurant voor de nodige versnaperingen op een terras en weer verder. Na een dag genieten van het relaxte, Griekse leven kun je dan weer vol energie opgaan in het uitgebreide en gezellige nachtleven dat Kreta te bieden heeft.

Eilandhoppen of lekker shoppen

Griekenland is het land van de eilanden. Kreta is een groot eiland, maar om Kreta heen liggen nog allerlei veel kleinere eilandjes. Die zijn per boot of soms zelfs gewoon zwemmend prima te bereiken. Ook dat maakt Kreta zo’n supergeschikte jongerenbestemming. Er is gewoon zoveel te doen, dat je zult moeten kiezen.

Een dag met een boot langs eilandjes varen is echt wel vet. Tussendoor even zwemmen in een baai of chillen op een terras en vervolgens ‘s avonds, terug op de vaste wal van Kreta, weer verder met genieten. Ergens slenteren over een boulevard vol met winkeltjes en restaurantjes en daar genieten van het Griekse eten. Of juist gewoon van patat of pizza. Op Kreta kan alles.