Lago Maggiore, het meer op grens Italië en Zwitserland

/Lago Maggiore, het meer op grens Italië en Zwitserland
Lago Maggiore, het meer op grens Italië en Zwitserland 2017-12-19T09:40:07+00:00

Het Lago Maggiore is een steeds populairder wordende vakantiebestemming van veel Nederlanders. Het meer dat je vindt op de grens aan de zuidkant van de Italiaanse en Zwitserse Alpen ligt dan ook op slechts een dikke 1000 kilometer rijden vanaf Utrecht. Met vliegtuig sta je al binnen anderhalf uur in Milaan. De dichtstbijzijnde luchthaven voor het Lago Maggiore. Een vakantie boeken naar het Lago Maggiore staat in de zomer voor een vakantie boeken naar zon en strand, omringt door de meest schitterende bergtoppen.

Wat te doen rond het Lago Maggiore?

Ten eerste is het meer zelf natuurlijk de topattractie van de vakantie. Het meer heeft een lengte van meer dan zestig kilometer en strekt zich uit tussen de Alpenreuzen van Italië, maar loopt ook nog voor een deel door naar Zwitserland.

Met je luchtbed of rubberbootje de grens tussen Italië en Zwitserland oversteken is en blijft leuk voor bijvoorbeeld je kinderen. Op het gebied van watersport is er op en rond het meer heel veel te doen. Zwemmen, kajakken, zeilen, waterfietsen of roeien. Je kunt in vrijwel ieder dorp rond het meer wel iets van deze watersporten beoefenen.

Bezienswaardigheden rondom het Lagio Maggiore

Naast de vele mogelijkheden die het meer zelf biedt tijdens een vakantie aan het Lago Maggiore zijn er ook in de omgeving van het meer tal van bezienswaardigheden. Om te bezoeken op een dag dat je het meer even niet in of op wilt. Je kunt een dag naar de levendige, Zwitserse stad Locarno gaan bijvoorbeeld.

Of een bezoek brengen aan een het klooster Santa Catarina del Sasso. Of een ritje maken met de kabelbaan vanaf Piazzale Lido. Maar ook een ritje met een trein in de omgeving van het Lagio Maggiore zal je laten genieten van de mooie uitzichten. Vakantie aan het Lagio Maggiore is hoe dan ook top.