Loiredal, voor die goden die Frankrijk zoeken

/Loiredal, voor die goden die Frankrijk zoeken
Loiredal, voor die goden die Frankrijk zoeken 2017-04-16T19:26:20+00:00

Dat het Loiredal veel moois te bieden heeft wisten ze eeuwen geleden ook al. En dat je vanuit Nederland relatief snel in het Loiredal staat weten heel veel mensen van nu ook. Het is naar Orléans slechts 600 kilometer rijden vanaf Utrecht. Een vakantie boeken naar het Loiredal is daarom prima te doen voor zowel een korte als een lange vakantie. De Loire is de rivier die het dal zijn naam gegeven heeft. De rivier ontspringt in het Centraal Massief en loopt even voorbij Nantes breed uit in de Atlantische Oceaan.

Bezienswaardigheden Loiredal

Waar het Loiredal vooral beroemd om is, is om de vele mooie kastelen die er te vinden zijn. Al vroeg had men door dat het goed toeven is in de Loirestreek. Deels is dit te danken aan het relatief droge en warme klimaat dat er heerst.

Een tour door het Loiredal zou je kunnen beginnen in Tours. Een oude stad zo’n beetje in het midden van het gebied. De stad zelf is prachtig, net zoals de grote Kathedraal van Tours een echt publiekstrekker is. Tijdens je vakantie in het Loiredal zul je bijna struikelen over de bezienswaardigheden. Bijna in elke stad of dorp is wel een kasteel te vinden. De meest bekende zijn Chinon, Villandry en Chenonceau.

Tuin van Frankrijk

De vele kastelen met bijbehorende tuinen geven het Loiredal per definitie al een romantische uitstraling. Tijdens een goedkope vakantie in dit gebied zul je ontdekken dat het gebied niet voor niet soms ‘de tuin van Frankrijk’ wordt genoemd. Het klimaat is uitermate geschikt voor het telen van druiven, peren, appels, kersen en pruimen.

Wijn, fruit, champignons en asperges zijn prima te verkrijgen in het Loiredal. De voor het Loiredal typische, droge, kleine geitenkaasjes die crottins worden genoemd zul je op veel plaatsen kunnen proeven en kopen.