Lovina (Noord Bali) = Dolfijnen spotten

//Lovina (Noord Bali) = Dolfijnen spotten

Afgezien dat er nog zoveel meer te zien en te beleven is in Lovina, het noorden is beroemd om het spotten van dolfijnen, sommige mensen zeggen ook wel het opjagen van dolfijnen en soms is dat ook zo met name in het hoogseizoen kan het erg druk zijn met boten, maar het heeft ook wel iets spectaculairs om deze dolfijnen rond te zien zwemmen in de open zee en dat is zo veel beter dan ergens in een zout water bad of dat ze afgericht zijn om met mensen te zwemmen. Dit gezegd hebbende, ook dit “avontuur” is te regelen.

Er zijn vele locaties waar je dit kan regelen, vaak is er in het hotel een mogelijkheid. Ook is dit mogelijk in de vele winkeltjes in het centrum.

Mijn buurman heeft ook een boot en kan dit ook verzorgen [1], de kosten zijn 80.000 IDR (+/- 5,60 euro) bij 1 persoon, en 100.000 IDR (+/- 7 euro) per persoon, ( afhankelijk van de koers) bij meerdere personen, er kunnen maximaal 5 personen mee. Wel vroeg je bed uit want om half 6 dien je op het strand te zijn (achter Aneka hotel), vervoer kan geregeld worden. Meestal duurt dit een uur of 2 maar je kan er ook voor kiezen om te snorkelen. Men vaart dan naar het deel waar het mooie koraal is.

Niet alleen de dolfijnen spotten is een avontuur, de opgaande zon is ook spectaculair.

Uiteraard is er geen garantie dat ze er zijn maar de kans is heel groot, zeker als je vroeg gaat. Zelfs als je later zou gaan is de mogelijkheid nog goed aanwezig, het nadeel daarvan dat ze vaak verder uit de kust zijn dus een behoorlijk stuk varen.

[1]  Stuur even een mail naar johanj26@hotmail.com en ik kan het navragen.

2017-04-21T05:13:23+00:00