Mallorca, Spaanse Balearen ten top

/Mallorca, Spaanse Balearen ten top
Mallorca, Spaanse Balearen ten top 2017-04-20T06:44:28+00:00

Mallorca is een vakantiebestemming die al jaar en dag populair is onder de buitenlandse toeristen. Vanuit heel Europa, maar ook van verder weg komen mensen naar dit grote eiland onder Spaanse vlag. Het eiland hoort bij de eilandengroep Balearen en ligt in de Middellandse Zee, net even ten oosten van Spanje. Het eiland is Spaans, men spreekt er Spaans en het weer is Spaans. Maar toch heeft het ook een heel eigen karakter. En dat is nu precies waarom het eiland al tientallen jaren zo’n populair vakantieland is.

Bezienswaardigheden op Mallorca

Ten eerste ga je op vakantie naar Mallorca voor het klimaat. In de zomer is het er warm en droog. Ideaal klimaat voor een topvakantie. Maar naast de zee, de zon en de stranden vol met prima voorzieningen, vertier en barretjes heeft Mallorca je nog veel meer te bieden. Eén van de grootste bezienswaardigheden van het eiland is bijvoorbeeld de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca.

Een badplaats met alles erop en eraan. Winkels, terrassen, bars, restaurants en straatartiesten maken een verblijf in de stad gegarandeerd een succes. Maar ook als je wat kleinschaligere bezienswaardigheden zoekt, dan is er voldoende te vinden op het eiland.

Stadjes en dorpjes met karakter

Zo tref je in de bergen van Mallorca in de populaire bezienswaardigheid Valldemossa het klooster La Cartuja aan. Maar ook de dorpjes Porto Cristo, Alcúdia en Sóller doen het goed onder de toeristen. Een vakantie naar Mallorca boeken kan relatief goedkoop vanwege het grote aanbod aan hotels en appartementen. Zeker langs de kust tref je een overvloed van goed betaalbare hotelkamers aan. Tel daarbij op het weer, het vertier in de badplaatsen en het feit dat het eten niet alleen goed, maar ook niet overdreven duur is en je hebt met Mallorca een topbestemming voor je vakantie te pakken.