Malta, midden in de Middellandse Zee

/Malta, midden in de Middellandse Zee
Malta, midden in de Middellandse Zee 2017-12-19T09:43:34+00:00

Een eiland in opkomst is Malta. Steeds meer mensen weten het als vakantiebestemming te waarderen. Een goedkope vakantie boeken naar Malta is dan ook geen probleem. En een vakantie boeken naar Malta is een prima keus. Het eiland vormt een soort smeltkroes van culturen.

Zo is het heel lang een Engelse kolonie geweest en dit vind je nog altijd duidelijk terug in het feit dat op Malta naast Maltees Engels wordt gesproken. Met de ligging van het eiland precies tussen het Afrikaanse en Europese continent in, biedt het ook in dat opzicht veel interessante ingrediënten voor een topvakantie.

Bezienswaardigheden van Malta

Als je op Malta bent, dan is de grootste bezienswaardigheid eigenlijk niet te missen. Het is de hoofdstad van het land, Valletta. Een bruisende stad, vol van leven. Er is veel vertier te vinden in de smalle straatjes van de stad. Het historische centrum van de stad alleen is al een bezienswaardigheid op zich.

Voeg daarbij de vele musea, winkels en restaurants en je hebt een stad waar je zo een dag kunt doorbrengen zonder je een minuut te hoeven vervelen. Naast de hoofdstad vind je op Malta nog vele andere interessante stadjes en dorpjes. Zoals het geheel ommuurde Mdina. Of het vissersdorp Massaxlokks.

Gozo en de Blue Lagoon

Ten westen van Malta tref je het kleinere eilandje Gozo aan. Waar je nog van de natuur en de rust kunt genieten. Daar waar Malta zelf betrekkelijk druk kan zijn, daar vind je op Gozo nog de wat meer rustieke dorpjes die lijken te slapen in de Mediterrane zon.

Maar de echte bezienswaardigheid ligt eigenlijk precies juist tussen Malta en Gozo in. De zogenaamde Blue Lagoon. Een ondiepe baai met misschien wel het meest blauwe water van de hele Middellandse Zee. Een adembenemende blauwe baai, waarover de boottocht van Malta naar Gozo niet lang genoeg kan duren.