Menorca, klein, maar fijn

/Menorca, klein, maar fijn
Menorca, klein, maar fijn 2017-04-27T09:46:31+00:00

De naam Menorca betekent vrij vertaalt zoiets als dat het een klein eiland is. In vergelijking met het buureiland Mallorca is dit ook zo. Menorca is net als Mallorca en Ibiza een onderdeel van de Spaanse eilandengroep Balearen. Daar waar de eerste twee vooral bekend staan als feesteilanden en hele fijne bestemmingen voor strandvakanties, heeft Menorca de naam van iets meer op rust gericht te zijn. Het klimaat is hetzelfde als overal op de Balearen. Zonnig en warm. De sfeer is eveneens Spaans. Net zoals het eten. Kortom, als je een fijne, wat kalme vakantie met bijvoorbeeld je gezin wilt boeken, dan zul je met Menorca een hele goede keus maken.

Bezienswaardigheden Menorca

De meest bezochte bezienswaardigheid van het eiland is meteen de grootste plaats die je er kunt vinden. Namelijk Mahón. Een drukke, gezellige plaats met een oud historisch centrum dat vol is van gezelligheid. Winkels, restaurants, kroegjes en ijssalons in overvloed. Naast Mahón zijn er nog veel meer bezienswaardigheden op dit eiland. Denk aan de Monte Toro. Dit is de hoogste berg van het eiland waar vanaf je een goed uitzicht over het eiland en de zee hebt. Nog meer natuurschoon tref je aan bij de Cales Coves. Een baai met veel grotten en uithollingen eromheen waar al eeuwen geleden mensen in woonden.

Stadjes, dorpjes en zee

Een vakantie boeken naar Menorca is zeker de moeite waard. Een goedkope vakantie boeken  is ook geen probleem. Er zijn veel hotels en appartementen te vinden op het eiland. En er is nog veel meer te zien dan Mahón en de grotten. Een bezoek aan de dorpjes Ciutadella, Cala ‘n Blanes of Cala Caldana mag je niet overslaan. Net zoals een dagje naar het Los Delfines Aquapark. Een pretpark vol glijbanen en ander waterplezier. Ter afsluiting een visje eten aan de prachtige baai van Fornells en je kunt met een vakantie op Menorca terugkijken op een echte, zonnige topvakantie.