Mexico: zon, zee en tequila

/Mexico: zon, zee en tequila
Mexico: zon, zee en tequila 2017-04-21T15:22:13+00:00

Mexico is en populair land voor een zonvakantie. Je zult er dan ook uitstekende stranden, hotels en resorts kunnen vinden. Zeker in de daar bekend om staande plaatsen als Cancun en Playa del Carmen, dé badplaatsen bij uitstek. Mexico is een groot land, waar daardoor ook heel veel verschillende natuur en cultuur te vinden is. Toch gaan de meeste toeristen wel naar de bekende toeristische locaties zoals Cancun of Acapulco. De meest oostelijke punt van Mexico, waar Cancun ligt bereik je met het vliegtuig gemiddeld binnen een uur of dertien vliegen.

Bezienswaardigheden Mexico

Dat Mexico een vakantieland bij uitstek is voor strandvakanties is niet zo vreemd. Het land ligt in Midden-Amerika en daarmee niet heel ver boven de evenaar. Het klimaat langs de kusten is daarom prima te noemen. Maar het land kent ook een bijzondere en rijke geschiedenis.

De overblijfselen uit de tijd van de Maya’s en Azteken zijn bezienswaardigheden die je tijdens een vakantie in Mexico niet mag missen. De tientallen metershoge tempelruïnes zijn zeer indrukwekkend door alleen al hun omvang. De wereldberoemde Maya stad Cobá vind je op het schiereiland Yucatán in het oosten van Mexico. Dit schiereiland staat tevens bekend om de mooie natuur en de azuurblauwe zee.

Mexico stad en tequila

Naast de vele ruïnes van Mayatempels en badplaatsen tref je in Mexico ook veel overblijfselen uit de Spaanse periode aan. Eeuwenlang is Mexico Spaans geweest, wat wel blijkt uit de Spaanse taal die er nog altijd gesproken wordt. Maar ook uit de vele bezienswaardigheden die nog uit deze periode stammen. In de miljoenenstad Mexico stad zul je er veel aantreffen, zeker rondom het enorme plein ‘Plaza de la Constitutión’. Naast de overvloed aan historische bezienswaardigheden staat Mexico ook bekend om het lekkere eten en natuurlijk de nationale drank tequila, welke gemaakt wordt van een Mexicaanse Agave plant.