Normandië, land van de Noormannen

/Normandië, land van de Noormannen
Normandië, land van de Noormannen 2017-04-20T23:40:18+00:00

Normandië is een gewest dat je aantreft in het noordwesten van Frankrijk. Het gebied begint in het oosten al net even naast Parijs en loopt door tot aan Het Kanaal in het westen. De streek is heuvelachtig, met veel bos, maar ook met veel veeteelt. De beste melk van Frankrijk komt uit Normandië hoor je soms wel eens. Te danken aan het rijke, soms zelfs een beetje zilte grasland dat de streek rijk is. Naast gras, vee en zee vind je in Normandië ook veel boomgaarden. Appels en pruimen worden hier op grote schaal geteeld. De appels verdwijnen voornamelijk in de cider. Een bruisende, licht alcoholische drank waar de streek beroemd om is.

Bezienswaardigheden van Normandië

Een vakantie naar Normandië kun je eigenlijk niet boeken zonder ook minstens ergens een keer op of langs één van de vele invasiestranden en oorlogsbegraafplaatsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Normandië een grote rol gespeeld in de uiteindelijke bevrijding van Europa. Maar naast deze misschien wat confronterende bezienswaardigheden zul je in Normandië nog veel meer vinden. Een vakantie in Normandië is namelijk ook niet compleet zonder een bezoek aan de Krijtrotsen, aan het dorp Honfleur, aan de Pont du Normandie en aan het Monet huis. Stuk voor stuk wereldberoemde bezienswaardigheden van naam.

Bruisend Normandië

De inwoners van Normandië zijn trots op hun streek. Er is een groot aanbod van hotels, campings, vakantiehuizen en chalets. Goedkoop een vakantie naar Normandië boeken is niet moeilijk. Zeker in het laagseizoen niet. Al moet je dan wel een beetje rekening houden met de af en toe wat mindere weersomstandigheden. Waar ze in Normandië trots op zijn, is op hun vakwerkhuizen. En op de bruisende cider. Verkrijgbaar van het droge ‘sec’ tot aan het zoete ‘doux’. Een vakantie naar Normandië staat voor diversiteit, voor mooie natuur afgewisseld met een rijke cultuur. Kortom, je kunt er een topvakantie beleven.