Ontdek Australië

//Ontdek Australië

Opeens was het dan zover: de reis van mijn leven. Eindelijk in het vliegtuig gestapt naar de andere kant van de wereld. Ik heb het over een onvergetelijke bestemming Australië, oftewel Oz. De vraag die vaak aan mij gesteld werd: ”Waarom Australië?”. De vraag was simpel te beantwoorden met: ”Waarom niet?”. Dit prachtige onbekend Zuiderlijk eiland heeft ontzettend veel te bieden. Van bruisend stadsleven, tot hoge bergen, van ‘rainforests’ tot in the middle of nowhere. Je zou kunnen zeggen, voor ieder wat wils. Al heb ik slechts nog maar een klein deel van Australië gezien, het heeft mij zeker al verrijkt.

We beginnen met de ‘o zo bekende stad’ Sydney, waarvan men denkt dat dit de hoofdstad van Australië is. Echter is dat niet waar, dat is namelijk Canberra, een klein stadje tussen Sydney en Melbourne in. Maar terug naar de bruisende stad, die natuurlijk bekend staat om the Harbour bridge en The Opera House. Dit was een magisch moment om te aanschouwen en al helemaal tijdens het aftellen bij oudjaarsavond. Voor wie zich hier in december bevindt, hartje zomer in Australië, kan ik zeker aanraden om deze bijzondere ervaring mee te maken. Een overweldigende vuurwerkshow, die je eens in je leven wil beleven.

We reizen een stukje door richting Byron Bay, een erg leuk stadje met veel vintage winkeltjes en ideaal voor de surfers onder ons. Heerlijk om een paar dagen te verblijven om je surfskills te ontdekken, maar ook prima om er een paar uurtjes te vertoeven en door het kleine dorpje te lopen. Na Byron Bay door naar Brisbane, waar je op de foto kunt met de grote BRISBANE letters. Op slechts  een uurtje afstand rijden, ligt de schitterende Cold coast. Wederom een mooie plek om te surfen of lekker bij te kleuren. En voor men die van strand én avontuur houdt, is Fraser Island de perfecte locatie om een tour te doen. Bij deze tours rijdt je met een four wheel drive over de eindeloze stranden, kampeer je op het eiland zelf, kan je met een eendekker over het eiland vliegen en kun je heerlijk genieten in de zoetwater meren! Een geweldige ervaring dus.

Vanuit Brisbane weer terug richting het zuiden, de volgende stop: Melbourne. Een mooie stad voor wie van kunst en cultuur snuiven houdt. In Melbourne vindt je de zogeheten ‘streetart’ in vele smalle steegjes, de muren zijn versiert met graffiti en grootse schilderwerken. Deze steegjes monden vaak uit in leuke winkelstraten of een plein met cafeetjes. Er worden ook vaak grote evenementen gehouden, zoals Australian Open en de formule één, die de hele stad op z’n kop zet. Als je van plan bent Melbourne te verlaten en richting het Westen gaat reizen, rijdt dan even langs de schitterende Great Ocean Road. Langs deze weg kun je mooie uitzichten en natuurlijk niet te vergeten the Twelve Apostles, waar er overigens nog maar acht van over zijn helaas, bewonderen.  Als je doorrijdt kom je door het prachtige gebergte The Grampians, waar je wilde kangaroes kan spotten. Uiteindelijk arriveer je dan in het gezellige Adelaide. Hier kun je natuurlijk wederom shoppen of doe eens gek en ga de stad verkennen op de gratis fietsen die je voor een dag mag lenen.

Tot zover mijn avontuur door dit kleine deel van Australië. Gelukkig is het een groot land en staat er nog veel meer op de planning om te gaan ontdekken en beleven. Australië, zeker de moeite waard om door heen te reizen. See ya later mate, cheer!

2017-04-28T01:20:53+00:00