Ontdek Tirol

//Ontdek Tirol

Pertisau am Achensee

Land: Oostenrijk
Provincie: Tirol

De Achensee is Tirol´s grootste Meer. Het dorpje Pertisau ligt aan de westelijke oever van de Achensee. Pertisau is een van de beste uitgangspunten voor wandelen, langlaufen of skien in de winter in Tirol´s grootste natuurpark, het natuurpark Karwendel. De Karwendel-kabelbaan brengt skiers naar het skigebied op de „Zwölferkopf“, waar speciale familie aanbiedingen op u wachten. Langlaufers en wanderlaars genieten niet alleen van de unieke natuur in het natuurgebied, maar ook over de besneeuwde paden die heb in staat stellen om te glijden of te lopen door de gegarandeerde winter.

Keizer Maximilian vond in Pertisau een van zijn favoriete jachtgebieden, en vele aristocraten en kunstenaars lieten zich van dit idyllische dorpje inspireren. Een wandeling door het charmante stadscentrum of langs de boulevard bezorgd u veel verwijzingen naar het verhaal van een  mooie en succesvolle  zomer. Met innovaties zoals de oudste glofclub van Tirol heeft Pertisau deze weg zelfs vandaag nog met succes voortgezet.  In Pertisau is de belangrijkste pier van de Achenseeschiffahrt gelegen. Sinds 1887 verbinden de stoomboten de dorpen Achenkirch, Maurach en Pertisau. De kleurrijke zeilen van de surfers en zeilers zetten een spectaculaire baan op de golven van het meer, en ook vele andere sportmogelijkheden als vissen, tennis, wandelen of nordic walking behoren tot het activiteitenprogramma van deze vakantieplaats.

Niet alleen veel van de beste spa-hotels, maar ook de Tiroler steenolie vitaalberg, zijn gelegen in Pertisau. Tiroler steenolie, die nog steeds wordt geproduceerd in de regio Achensee (Bächental / Karwendelgebergte), wordt uit oliehoudende leisteen gewonnen en tot verzorgingsproducten verwerkt. Er wordt gezegd dat het een heilzaam effect op de gezondheid heeft. Met de Vitalberg heeft Pertisau een speciaal museum voor steenolie gekregen.

Of men van boven naar benesen of van beneden naar boven kijkt, de nieuwe hoge brug bij de ingang van Pertisau is het nieuwe hoogtepunt van de Achensee. Op 14 meter hoogte heb je een uniek uitzicht op de dorpen Achenkirch, Maurach en Pertisau en bieden een sfeer om echt even te kunnen genieten. In aanvulling op de gehele boulevard, is het gebied rond de hoge brug compleet vernieuwd. Een informatie-terminal, gevestigd in een gebouw met forellen-look, is de eerste halte voor de gasten. Diverse informatiefolders van het gebied en een grote kaart bieden de toeristen een goede orienteringsmogelijkheid. Op het voorplein zijn gezellige banken geplaatst, die u uitnodigen om even lekker te blijven hangen.

2017-12-19T17:34:24+00:00