Porec, Kroatische fun in Istrië

/Porec, Kroatische fun in Istrië
Porec, Kroatische fun in Istrië 2017-04-05T09:08:25+00:00

Porec is een oude, middeleeuwse stad die gebouwd is op een klein schiereilandje. De stad ligt aan de westkust van het veel grotere, Kroatische schiereilend Istrië. En Istrië is al jaar en dag een hele populaire internationale vakantiebestemming. Met de ligging aan de Adriatische Zee staat deze streek in de zomer garant voor warmte en zon.

De zee is er prachtig, de vele historische steden ook. Zeker Porec heeft een groot aanbod aan smalle straatjes, kleine steegjes en ontelbare winkeltjes en restaurantjes. Voeg daarbij het weer en de stranden die zich rondom de stad heen uitstrekken en je hebt een jongerenbestemming bij uitstek.

Activiteiten keuze is reuze

Naast de mogelijkheid om gewoon heerlijk de hele dag van de zon te genieten vind je in Porec nog veel meer. Het is niet voor niets zo’n steeds populairder wordende jongerenbestemming. Er worden bijvoorbeeld duikcursussen gegeven in het heldere zeewater. Maar je kunt er ook uitstekend parasailen, zeilen, kajakken of waterskiën.

De stad kent naast de vele watersport mogelijkheden in de buurt ook een veelvoud aan georganiseerde excursies. Naar de schitterende Plitvice meren bijvoorbeeld, waar je heerlijk kunt zwemmen. Verder zijn er veel excursies naar de vlakbij gelegen Italiaanse toeristentopper Venetië.

Gezellig centrum Porec

Maar ook in Porec zelf is genoeg te zien. Natuurlijk veel clubs en discotheken. Die vaak op zich al een belevenis zijn zoals je deze ergens anders niet snel zult vinden. De clubs van Porec zijn uniek. Je moet ze een keer gezien hebben, om zelf te ontdekken hoe goed de Kroaten in staat zijn om een feestje te bouwen.

Het oude centrum loopt over van de gezelligheid. Hier kun je volop genieten van de Kroatische keuken. Maar ook van de wat meer internationale gerechten zoals pasta’s en pizza’s. Die, net als bijna alles in Kroatië, in verhouding vrij goedkoop zijn.