Reistijd en klimaat

/Reistijd en klimaat
Reistijd en klimaat 2017-12-19T10:13:01+00:00

Klimaat Dominicaanse Republiek

Een vakantie naar de Dominicaanse Republiek is om vele redenen de juiste keuze. Dan moet er gedacht worden aan het lekkere klimaat en de prachtige omgeving. Lees hieronder meer over de beste reistijd om naar Dominicaanse Republiek te reizen en het klimaat dat jij kan gaan verwachten.
Wat is de beste reistijd?

Om te kunnen beslissen wat de beste reistijd is om naar de Dominicaanse Republiek af te reizen, moet je goed weten wat je reisdoel nu precies is. De windsurfers komen het beste tot hun recht vanaf januari tot oktober, terwijl de liefhebbers van walvissen juist het beste tussen januari en maart naar het eiland kunnen komen.

De rustzoekers kunnen het beste tussen september en december komen of tussen maart en april. De wintermaanden zijn namelijk het hoogseizoen op de Dominicaanse Republiek. Nederlanders verkiezen in die periode het land voornamelijk vanwege zijn hoge temperaturen, die dan nergens in Europa te vinden zijn. De prijzen van een vakantie naar de Dominicaanse Republiek schieten in die maanden omhoog, zowel de vliegtickets als de accommodaties.

Klimaat op de Dominicaanse Republiek

De toeristen kunnen op de Dominicaanse Republiek volop genieten van een heerlijk tropisch klimaat. Het temperaturen zijn het gehele jaar hoog op het eiland, ongeveer 25 graden met enkele hoge uitschieters. De Dominicaanse Republiek kent een berglandschap en hoger kan het dan ook een stuk kouder worden. Gelukkig zitten de meeste hotels en resorts ver van het centrale berggebied af, maar een uitstapje is het zeker waard.

Regenseizoen

Wij in Nederland kennen elk jaar opnieuw vier seizoenen, maar dat is niet het geval op de Dominicaanse Republiek. Er komen elk jaar diverse periodes voor van droogte, maar ook een regenseizoen. Het regenseizoen op de Dominicaanse Republiek loopt vanaf mei tot november. De koudste periode loopt van begin januari tot ongeveer eind februari.