Riga, Letlands parel van de Oostzee

/Riga, Letlands parel van de Oostzee
Riga, Letlands parel van de Oostzee 2017-12-19T10:14:14+00:00
Riga, Letlands parel van de Oostzee

Riga, Letlands parel van de Oostzee

Riga ligt als hoofdstad centraal in het omringende Letland. Aan de Golf van Riga tref je deze mooie stad, met het grote Middeleeuwse stadscentrum. Riga was ten tijde van heet Hanzeverbond een toonaangevende stad, waar veel Duitse, maar ook Nederlandse handelaren heen kwamen voor hout, vis en huiden.

Naderhand heeft Letland door onderdrukking door onder andere de Duitsers en later de Russen veel te verduren gehad, maar het oude, bloeiende stadscentrum van Riga is fier overeind gebleven. En dat maakt het nu zo’n populaire bestemming voor stedentrips. Je kunt goedkoop een citytrip naar Riga boeken en zeker zijn van een topvakantie.

Bezienswaardigheden van Riga

Wat je in Riga vrijwel niet kunt missen en wat misschien wel de uitvalsbasis van de rest van je stedentrip aan de stad zal worden is het Stadhuisplein. Uiteraard vind je hier al meteen de eerste grote bezienswaardigheid, het oude stadhuis. Maar naast dit gebouw staan er rond het plein nog veel meer Middeleeuwse huizen die zeer de moeite van het bekijken waard zijn.

Denk hierbij aan het Huis van de Zwartkoppen en de indrukwekkende Dom van Riga. Allemaal overblijfselen uit een rijk Hanzenverleden. Net zoals de Lutherse kerk, ofwel Petrikerk, de Beurs en het Kasteel van Riga dit zijn.

Trendy Riga ouderwets gezellig

Naast alle historische plekken zul je in Riga ook veel juist hippe en trendy gezelligheid aantreffen. Een vakantie in Riga biedt voor elk wat wils. Zo was Riga eigenlijk één van de eerste steden waar oude negentiende eeuwse bedrijfsloodsen, in dit geval de wijk Spikeri, werden ‘hergebruikt’ voor kunst en cultuur gerelateerde activiteiten.

Voor nog meer gezelligheid en vertier kun je terecht in de oude Centrale Markthal van de stad en op het plein Livu Laukums. Een groot plein dat naast de toeristen ook door de ‘locals’ als centrale ontmoetingsplek wordt gebruikt.