Rio de Janeiro, top voor een stedentrip

/Rio de Janeiro, top voor een stedentrip
Rio de Janeiro, top voor een stedentrip 2017-04-21T17:17:57+00:00

Rio de Janeiro is een stad die uitstekend geschikt is voor een stedentrip waarbij het je aan niets zal ontbreken. Rio de Janeiro is één van de bekendste, misschien wel dé bekendste, steden van Brazilië. En terecht, want Rio is een stad met ontzettend veel diversiteit en mogelijkheden. Allereerst is het klimaat er over het algemeen bijzonder aangenaam te noemen. Ook is Rio de Janeiro goed bereikbaar vanuit Nederland. Al na 12 uur vliegen sta je ter plaatse. Een goedkope stedentrip boeken naar Rio de Janeiro wordt niet voor niets door heel veel mensen gedaan.

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

De bekendste bezienswaardigheid van misschien wel heel Brazilië staat hoog boven de stad. Wie kent niet het witte Christus beeld dat met gespreide armen op de Corcovado berg staat? Het beeld is gebouwd als symbool voor vrede. En het is tevens hét symbool van Rio de Janeiro geworden dat je tijdens je stedentrip eenvoudig met een treintje kunt bereiken.

Het historisch centrum van Rio de Janeiro mag er ook zijn. Het is kleurrijk en staat vol met mooie gebouwen. Een topattractie is voor veel toeristen hier het Palacio Tiradentes. Net zoals de nationale bibliotheek ook alleen al voor het gebouw zelf een bezoek waard is.

Strand, sfeer en supergenot

Het goede leven, dat kun je zeker vinden tijdens een stedentrip naar Rio de Janeiro. In het centrum is het goed toeven op één van de vele terrassen. Maar je kunt je ook hele dagen vermaken op de stranden van Rio de Janeiro. Stranden met klinkende namen zoals Copacobana en Ipanema Beach. Met veel mogelijkheden voor watersport en surfen, gezellige boulevards en zeker op zondagen meer dan genoeg vertier. Wanneer je even bij wilt komen van alle drukte van het strand of de stad, dan kun je altijd even langs de botanische tuin in de wijk Botânico.