Sardinië, uniek en toch vertrouwd

/Sardinië, uniek en toch vertrouwd
Sardinië, uniek en toch vertrouwd 2018-05-02T08:21:31+00:00


Sardinië is één van de twee grote eilanden in de Middellandse Zee die Italië rijk is. Sardinië ligt voor de Italiaanse westkust, pal onder het Franse Corsica. De eilanden hebben daarom zeker qua natuur duidelijk overeenkomsten. Grote verschil is dat Corsica Frans is en Sardinië Italiaans. Wanneer je een vakantie naar Italië wil boeken, dan komt Sardinië misschien niet als eerste bij je op. Maar het is zeker een vakantiebestemming die je heel veel te bieden heeft. De zon, de Italiaanse keuken, maar ook een geheel eigen sfeer die het eiland uniek maakt.

Bezienswaardigheden Sardinië

Sardinië is veelal wel een eiland waar mensen heen gaan die niet het hele massale van de Italiaanse toeristische trekpleisters of de drukbezochte stranden aan de kust van het vasteland zoeken. Uiteraard heeft Sardinië ook veel stranden en mogelijkheden voor een lekker relaxte strandvakantie, maar er is meer te halen. Bijvoorbeeld een Romeins amfitheater in de hoofdstad Cagliari. Daar vind je ook een archeologisch museum en een kasteel.

Nog een bezienswaardige plaats die je tijdens je vakantie in Sardinië kunt bezoeken is Oristano. Een oud stadje met het middeleeuwse plein Piazza Roma. In het noorden ligt de plaats Arzachena. Een populaire bezienswaardigheid waar veel opgravingen uit de bronstijd te vinden zijn.

Natuur, cultuur en tafelen in vissersdorpjes

Sardinië heeft ook op het gebied van natuur veel moois voor je in petto. Grootste bezienswaardigheid op dit gebied is de ‘Grotta di Nettuno’. De zogenaamde grotten van Neptunus, waar je jezelf per boot naar toe kunt laten brengen. Verder kun je  een bezoek brengen aan San Teodorao. Een dorp met in de omgeving veel prachtige witte zandstranden, omgeven door rotsen. Ten slotte nog genieten van de Italiaanse keuken in toeristische plaatsen zoals Costa Smeralda of Villasimius en je bent zeker van een topvakantie op een topvakantiebestemming.